«Μαζί με τη Ρωσία θα υπερασπιστούμε την ειρήνη στον κόσμο!»

0
Dodekanisos

Οι πολύ καλές σχέσεις και η συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας είναι κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο για την διαμόρφωση της επόμενης ημέρας, όπως δείχνουν τα πράγματα. Οι Κινέζοι μάλιστα μιλάνε για δικαιοσύνη στον κόσμο κάτι το οποίο θα υπερασπιστεί ο στρατός της χώρας μαζί με τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό επεσήμανε με δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Wu Qian. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στρατός της χώρας είναι έτοιμος να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση των συμφωνιών που κατέληξαν οι ηγέτες των δύο κρατών.

«Οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να συνεργαστούν με τον ρωσικό στρατό για την πλήρη εφαρμογή της σημαντικής συναίνεσης στην οποία κατέληξαν οι αρχηγοί των δύο κρατών. Το στρατιωτικό προσωπικό του PLA είναι έτοιμο, μαζί με τους Ρώσους συναδέλφους του, να υπερασπιστεί τη διεθνή δικαιοσύνη και αμεροληψία, καθώς και να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση της διεθνούς και περιφερειακής ασφάλειας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το Πεκίνο έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν σκοπεύει να ανεχθεί τελεσίγραφα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους. Επιπλέον, η Κίνα πριν από λίγο καιρό διεξήγαγε μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις στα ανοικτά των ακτών της Ταϊβάν, τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες αντλούν ενεργά με όπλα. Την ίδια στιγμή, το Πεκίνο τόνισε ότι αυτοί οι ελιγμοί αποτελούν προειδοποίηση όχι μόνο για τους αυτονομιστές στην Ταϊπέι, αλλά και για τους χορηγούς τους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments