«Μας στραγγαλίζουν αλλά είμαστε η πρώτη οικονομία της Ευρώπης!»

0
Dodekanisos

Την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η Ρωσία έχει γίνει η πρώτη οικονομία της Ευρώπης, εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Φαίνεται ότι μας στραγγαλίζουν και μας πιέζουν από κάθε πλευρά, αλλά παρόλα αυτά είμαστε η μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη. Αφήσαμε πίσω τη Γερμανία και ανεβήκαμε στην πέμπτη θέση στον κόσμο σε όρους ΑΕΠ στην ισοτιμία αγοραστικής δύναμης: η Κίνα, η ΗΠΑ, Ινδία, Ιαπωνία και Ρωσία. Είμαστε νούμερο ένα στην Ευρώπη», είπε ο Πούτιν, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με επιχειρηματίες.

«Έχουμε αφήσει πίσω όλη την Ευρώπη όσον αφορά την ισοτιμία αγοραστικής δύναμης, αλλά όσον αφορά τον κατά κεφαλήν δείκτη, πρέπει να εργαστούμε σκληρότερα. Υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει», πρόσθεσε ο αρχηγός του κράτους. Δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι η οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας μπορεί να είναι υψηλότερη από το αναμενόμενο 3,5% στο τέλος του 2023».

Μετά το ξεκίνημα του πολέμου, η Δύση έχει επιβάλλει πάρα πολλές κυρώσεις κατά της Ρωσικής οικονομίας. Ωστόσο όπως φαίνεται, δεν έχει καταστεί δυνατό να τη φρενάρουν ή να της δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα καθώς οι Ρώσοι έχουν διευρύνει σημαντικά τις εμπορικές και διπλωματικές της σχέσεις με τα έθνη του λεγόμενου Παγκόσμιου Νότου. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι ο Πούτιν έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι παρά τις κυρώσεις της Δύσης, η Ρωσία έχει ενισχύσει και επεκτείνει την οικονομική της κυριαρχία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments