Αρχική Videos Λευκός Οίκος: “Τα δικαστήρια θα εγκρίνουν την εντολή εμβολιασμού”

Λευκός Οίκος: “Τα δικαστήρια θα εγκρίνουν την εντολή εμβολιασμού”

0
Dodekanisos

Πεπεισμένοι ότι τα δικαστήρια θα εγκρίνουν την εντολή για υποχρεωτικό εμβολιασμό ή διαγνωστικό έλεγχο στις επιχειρήσεις που έχουν περισσότερους από 100 εργαζόμενους είναι οι εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου. Ο επικεφαλής του προσωπικού Ρον Κλέιν μιλώντας στην εκπομπή του NBC«Meet the Press», τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής «Είμαι βέβαιος ότι όταν τελικά εκδικαστεί πλήρως η υπόθεση, η ισχύς αυτής της απαίτησης θα διατηρηθεί». Ο ίδιος χαρακτήρισε τη σχετική απόφαση της διοίκησης Biden ως “κοινή λογική” για να βοηθήσει στον τερματισμό της πανδημίας στην Ηνωμένες Πολιτείες. Η εντολή αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στις 4 Ιανουαρίου του νέου έτους και θα επηρεάσει περίπου 84 εκατομμύρια εργαζόμενους. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ενέκρινε τον περασμένο μήνα μια εντολή εμβολιασμού που καλύπτει τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στη βορειοανατολική πολιτεία του Μέιν.

Ωστόσο δεν έχει ακόμη εξετάσει μια ευρεία εθνική εντολή, όπως η εντολή του Μπάιντεν που επηρεάζει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις αλλά και 4 εκατομμύρια ομοσπονδιακούς υπαλλήλους.
Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες των πολιτειών που αντιτίθενται σε αυτή την εντολή, μαζί με ορισμένα κρατικά συνδικάτα υπαλλήλων και μεμονωμένους εργάτες, έχουν καταθέσει μηνύσεις σε μια προσπάθεια να μπλοκάρουν τις εντολές του Μπάιντεν, ισχυριζόμενοι ότι αποτελούν υπέρβαση της εξουσίας του. Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας, Κεν Πάξτον, χαρακτήρισε την εντολή για το εμβόλιο «μια εκπληκτική κατάχρηση της ομοσπονδιακής εξουσίας» που είναι «καθαρά αντισυνταγματική». Υποστήριξε ότι η εντολή υπερβαίνει τις «περιορισμένες εξουσίες και τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες». Υπενθυμίζουμε ότι το Σάββατο, το 5ο Εφετείο των ΗΠΑ που εκδικάζει υποθέσεις στις γειτονικές νότιες πολιτείες του Τέξας, της Λουιζιάνα και του Μισισιπή, μπλόκαρε προσωρινά την εντολή Μπάιντεν για ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η απόφαση που πήρε έλεγε ότι υπάρχουν «σοβαρά νομοθετικά και συνταγματικά ζητήματα”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments