Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Β' Δωδεκανήσου Λαμπάδα στον Πατρού!

Λαμπάδα στον Πατρού!

0
digenis omonoia
Dodekanisos

Μια έμπνευση του προπονητή του Διγενή Κοσκινού Σταμάτη Μοσκιού να περάσει σε θέση σέντερ φορ τον Γιώργο Πατρού, ήταν αρκετή για να κρίνει την αναμέτρηση της ομάδας του με την Ομόνοια Γενναδίου στο γήπεδο Κοσκινού. Ο έμπειρος παίκτης μέσα σε ένα διάστημα έξι λεπτών πέτυχε δυο τέρματα και το 0 – 1 έγινε 2 – 1, χαρίζοντας την πολύτιμη νίκη στον Διγενή. Στο 89’ μάλιστα παραλίγο να πετύχει και χατ τρικ όταν έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ από καλό σημείο μέσα από την περιοχή, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα Μπαϊράμη να αποκρούσει πολύ δύσκολα με τα ακροδάκτυλα σε κόρνερ.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν τον αγώνα μουδιασμένα, κάνοντας πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή και έχοντας μόνο μια καλή φάση στην διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Ήταν το 10’, όταν μετά από κόρνερ, ο Πατρού πλάσαρε εξ΄επαφής και η μπάλα χτύπησε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Αντίθετα, στο διάστημα αυτό, η Ομόνοια «πήρε» εύκολα τον χώρο του κέντρου και έβγαινε με περισσότερες αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Στο 32’ μάλιστα, ο Καρασάββας βρέθηκε αφρούρητος στο ύψος της μεγάλης περιοχής, στόπαρε τη μπάλα και με ένα σουτ την έστειλε να αναπαυτεί στην αριστερή γωνιά του Μανωλάγκα (0 – 1). Σημειώνεται ότι πέρα από το γκολ, η Ομόνοια είχε άλλη μια καλή φάση στο 19’, όταν ο Καρασάββας με σύμμαχο και τον αέρα, «έπιασε» ένα ωραίο σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά ο Μανώλαγκας κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα.
Η Ομόνοια συνέχισε και στην επανάληψη να είναι καλύτερη από τον Διγενή και στο 50΄έχασε ακόμα μια πολύ καλή ευκαιρία. Μετά από κόρνερ, ο Σ. Ι. Πιζήμολας με κοντινό πλασέ δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα καθώς ο Μανωλάγκας απόκρουσε. Στην εξέλιξη της φάσης, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή και αριστερά. Το εκτέλεσε ο Μασάδο και ο τερματοφύλακας του Διγενή απόκρουσε και πάλι πολύ ωραία πέφτοντας στη δεξιά του γωνιά. Στο 52’, πάλι ο Μασάδο με ωραίο πλασέ από τα αριστερά έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 72’ ο Ανανιάδης με εξ΄επαφής κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μανώλαγκα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι της Ομόνοιας πέραν από τις φάσεις που είχαν, διαμαρτύρονται και για τρεις περιπτώσει όπου ο «βοηθός» Νίκος Διακοφιλιππής σήκωσε το σημαιάκι του υποδεικνύοντας οφσαίντ. Είναι φάσεις για τις οποίες οι φιλοξενούμενοι πιστεύουν ότι αδικήθηκαν. Βλέποντας ο προπονητής των γηπεδούχων Σταμάτης Μοσκιού πως το παιχνίδι δεν πάει καλά για την ομάδα του, αποφάσισε να αλλάξει κάτι δραστικά. Προώθησε λοιπόν τον Πατρού στην κορυφή της επίθεσης και γύρισε πίσω τον Μάνο. Ο Πατρού τον δικαίωσε απόλυτα καθώς κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να πετύχει δυο τέρματα και να βάλει τη σφραγίδα του στο παιχνίδι. Στο 77’ ο Σ. Θ. Μπαϊράμης έκανε άστοχη έξοδο και ο Πατρού με ψηλοκρεμαστό πλασέ πέτυχε το 1 – 1. Στο 83’ μετά από λάθος απόκρουση των αμυντικών και σύγχυση μέσα στην περιοχή, ο Πατρού με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το τελικό 2 – 1.
Καλύτεροι από τον μέτριο Διγενή ο Πατρού φυσικά και οι Κώτης και Κυριαζής. Άρεσαν από την Ομόνοια οι Καρασάββας, Κ.Α. Χατζηκώστας και Κρητικός.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Πατσιόπουλος (Καλκαβούρας, Διακοφιλιππής). Πολλά παράπονα από τον Διακοφιλιππή έχει η Ομόνοια.
ΔΙΓΕΝΗΣ: Μανώλαγκας, Κυπριώτης (89’ Καργάκος), Κώτης, Πατρού, Ζαχαριάς, Αττιτής (93’ Χατζηνικόλας), Κυριαζής, Μάνος, Θαρρενός (66’ Μπανγκουράς), Παπασταμάτης, Στεφάνου
ΟΜΟΝΟΙΑ: Σ. Θ. Μπαϊράμης, Κ. Γ. Χατζηκώστας, Κ. Α Χατζηκώστας, Βενετσάνος, Σ. Σ. Πιζήμολας, Καρασάββας, Σ. Μ. Μπαϊράμης, Κρητικός. Σ. Ι Πιζήμολας, Μασάδο, Ανανιάδης

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments