Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Κύθηρα: Έτσι, ένα drone κατέγραψε το καταστροφικό έργο της φωτιάς

Κύθηρα: Έτσι, ένα drone κατέγραψε το καταστροφικό έργο της φωτιάς

0
Dodekanisos

Ο Γιώργος Καλλίγερος, αεροκινηματογραφιστής, τράβηξε ίσως το χειρότερο βίντεο της ζωής του. Αυτό που απεικονίζει, τη στιγμή που συμβαίνει, την τεράστια καταστροφή που υπέστη ο πανέμορφος τόπος του, τα πανέμορφα Κύθηρα.

Ο λόγος στον δημιουργό:

“Πριν δείτε το βίντεο θα ήθελα να πω τα εξής. Είμαι βιντεογράφος. Μπορώ να καταγράψω ένα γεγονός με τον δικό μου μοναδικό τρόπο και να το κάνω να ζήσει για πάντα. Να διεγείρει τα συναισθήματα χιλιάδων θεατών και να βρεθούν μαζί μου σε εκείνο το μέρος εκείνη τη στιγμή. Τα γεγονότα ωστόσο που αξίζει να καταγραφούν δεν είναι πάντοτε χαρμόσυνα. Υπάρχουν θέματα, που μέσα από την καταγραφή τους μας θυμίζουν συνεχώς το πόσο αποτρόπαια ήταν.

Χτες κινηματογράφησα την πυρκαγιά που ξέσπασε στην αγαπημένη μου πατρίδα, τα Κύθηρα. Την ώρα που χωριά εκκενώνονταν και οι συντοπίτες μου μάχονταν με τη φωτιά στην πρώτη γραμμή, εγώ προτίμησα να κάνω αυτό που ξέρω να κάνω καλύτερα. Οι φωνές, τα δάκρυα και η απόγνωση όλων δεν βρίσκονται μέσα σε αυτό το βίντεο. Το σίγουρο είναι ότι θα κάνω καιρό να τα ξεχάσω.

Όλα τα πλάνα είναι από το απόγευμα του Σαββάτου 5-8-17.Τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης εκείνο το απόγευμα δεν λειτούργησαν. Για αυτό και επιχείρησα εναέρια πλάνα. Όσοι αναζητάτε τον τραγικό τύπο που πέταξε εν ώρα πυρόσβεσης των καναντέρ το επόμενο πρωί, τότε ψάξτε τον αλλού. Αυτό το προφίλ φιλοξενεί υπεύθυνο άτομο”.

Δείτε το βίντεο:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments