Αρχική Videos Κύπελλο Ελλάδας: Ιστορική πρόκριση στους «4» για την Λαμία

Κύπελλο Ελλάδας: Ιστορική πρόκριση στους «4» για την Λαμία

0
Dodekanisos

Η Λαμία επικράτησε 1-0 του Άρη στο «Αθανάσιος Διάκος» και χάρη σε μία κεφαλιά του Άνταμ Τζανετόπουλου δύο λεπτά πριν το τέλος της παράτασης (118′) και τις επεμβάσεις του Μπόγιαν Σαράνοφ πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Άξιος της μοίρας του ο Άρης που είχε δύο χαμένα πέναλτι με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά (16’) και τον Μπρούνο Γκάμα (120+4′) και τρεις ακόμα, τουλάχιστον, σπουδαίες ευκαιρίες.  

Πάντως να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι της Λαμίας είχαν έντονα παράπονα από τη διαιτησία του Δημήτρη Καραντώνη, από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Μάλιστα, πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του συλλόγου από τη Φθιώτιδα, δημοσιεύτηκε η εξής ανάρτηση: «Αίσχη Καραντώνη στη Λαμία! Κ. Κλάτενμπεργκ το βλέπεις το παιχνίδι; Βλέπεις τα χάλια;».

Πλέον, η Λαμία θα βρει απέναντι της τον νικητή του «ζευγαριού» Αναγέννηση Καρδίτσας – Παναθηναϊκός. Υπενθυμίζεται ότι το «τριφύλλι» βρίσκεται με κάτι παραπάνω απ’ το ενάμιση πόδι στα ημιτελικά, καθώς έχει επικρατήσει 4-0 στη «Λεωφόρο».

«Το πιστεύαμε από την αρχή. Θέλαμε να πάει το παιχνίδι έτσι γιατί μετρούσε και το εκτός έδρας γκολ. Ευτυχήσαμε στα τελευταία λεπτά της παράτασης να κερδίσουμε ένα κόρνερ, προωθηθήκαμε για να βάλουμε ένα γκολ, είμαι πολύ χαρούμενος που το πέτυχα εγώ και μετά με τη βοήθεια του Σαράνοβ προκριθήκαμε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο «χρυσός» σκόρερ της Λαμίας, ο Άνταμ Τζανετόπουλος. 

Ο 26χρονος Βολιώτης αμυντικός αγωνίζεται στην Λαμία από το 2019 και κόντρα στον Άρη σημείωσε το δεύτερο μόλις γκολ της καριέρας του με τη φανέλα της ομάδας της Φθιώτιδας. Όπως είπε στην κάμερα της Cosmote TV «το προσπαθώ, τουλάχιστον αυτό ήταν κρίσιμο και περάσαμε στα ημιτελικά».

Στον αντίποδα, το κλίμα στον Άρη είναι βαρύ και ασήκωτο με την ευθύνη να «βαραίνει» τον Άκη Μάντζιο. Οι φίλαθλοι της ομάδας είναι εμφανώς απογοητευμένοι για τον αποκλεισμό. «Δεν μπορούμε να πούμε πολλά μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι. Σίγουρα ήταν ένα σκληρό αποτέλεσμα για εμάς και το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ένα μεγάλο συγγνώμη από όλο τον κόσμο του Άρη», τόνισε ο 52χρονος τεχνικός

Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης (Ημαθίας)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Ποροβυδάκης, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σαραμαντάς (84’ Ορτέγκα), Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Ταϊρόν (30’ Νούνιες), Καραμάνος (78’ Αραμπούλι), Ρόμανιτς (105’ Τσούκαλος), Μπανγκουρά.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Λούκας Σάσα, Ντιαγέ (90+ Ματίγια), Μπερτόγλιο (66’ Ιτούρμπε), Μαντσίνι (108’ Μάνος), Ματέο Γκαρσία (76’ Μπρούνο Γκάμα), Καμαρά

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments