Κύμα λογοκρισίας προωθεί ο Τρούντω; Νέος νόμος προκαλεί προβληματισμό

0
Dodekanisos

Σύγχυση και προβληματισμό σε αρκετό κόσμο έχει προκαλέσει ένα νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης του Τζάστιν Τρουντώ στον Καναδά σύμφωνα με το οποίο, όλοι οι διαδικτυακοί streamers και podcasters θα πρέπει πλέον να κάνουν εγγραφή στη Ρυθμιστική Αρχή Ραδιοτηλεοπτικών Εκπομπών προκειμένου να συνεχίσουν αυτό που κάνουν!

Σύμφωνα με την Καναδική Επιτροπή Ραδιοτηλεόρασης (CRTC), αυτός είναι ένας νέος τρόπος για να «εκσυγχρονιστεί» η ρύθμιση των μέσων ενημέρωσης στον Καναδά, έτσι ώστε, στο μέλλον, οι πλατφόρμες ροής, όπως το Netflix ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «να συνεισφέρουν ουσιαστικά στο καναδικό περιεχόμενο». Ωστόσο, οι επικριτές λένε ότι αυτό το νέο μέτρο επιδιώκει στην πραγματικότητα να περιορίσει την ελευθερία της έκφρασης και να φιμώσει τις λίγες φωνές της διαφορετικής άποψης στον Καναδά.
«Ο Trudeau ανακοίνωσε ότι απαιτεί πλέον από YouTubers, livestreamers και podcasters (συμπεριλαμβανομένων αυτών που κάνουν streaming στο X/Twitter) να «εγγραφούν» στην κυβέρνηση. Είναι μέρος της στρατηγικής του για τη λογοκρισία στο Διαδίκτυο», έγραψε το Σάββατο ο διάσημος συντηρητικός δημοσιογράφος Ezra Levant, εκδότης του Rebel News. Σύμφωνα με το Levant, αυτό το διάταγμα θα επιδιώξει να περιορίσει τα καναδικά ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, τον μοναδικό ελεύθερο τύπο στη χώρα της Βόρειας Αμερικής, καθώς τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης λαμβάνουν επιδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από την κυβέρνηση Τριντό.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments