Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα «Κορδέλα», το δόλωμα του καλοκαιριού

«Κορδέλα», το δόλωμα του καλοκαιριού

0
Dodekanisos

Γράφει ο Αντώνης Πατενιώτης

Η κορδέλα είναι ένα ζωντανό σκουλήκι, που εισάγεται από την Κορέα τους καλοκαιρινούς μήνες του έτους. Η αποδοτικότητα του αλλά και η ιδιαιτερότητα να διατηρείται εκτός ψυγείου, σε δροσερό μέρος μέχρι και δύο εβδομάδες, το κατατάσσει στην κορυφή των επιλογών μας.

Το εισαγόμενο αυτό σκουλήκι με την περίεργη ονομασία, έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια, που κυκλοφορεί στην Ελλάδα ότι μπορούμε να το εμπιστευτούμε στοχεύοντας σε μία μεγάλη ποικιλία ψαριών. Το μήκος του κυμαίνεται συνήθως από 40 μέχρι και 80 εκατοστά, έχει ροζ-κόκκινο χρώμα και το πάχος του πολλές φορές ξεπερνά ακόμη και το 1 εκατοστό. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε τόσο στην καθετή από το σκάφος, όσο και από την ακτή. Προσελκύει αρκετά αξιόλογα είδη ψαριών όπως σαργούς, μουρμούρες, λαυράκια αλλά και λυθρίνια στην καθετή που συχνά δείχνουν να προτιμούν τα αγκίστρια που δολώνονται με κομμάτι κορδέλας.

Ο καταλληλότερος τρόπος για να δολώσουμε την κορδέλα, είναι κόβοντας με ένα ψαλιδάκι από την ουρά προς το κεφάλι, κομμάτια ανάλογου μεγέθους των αγκιστριών μας. Ένα από τα μειονεκτήματα αυτού του δολώματος βέβαια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η γλοιώδες υφή του, όμως μπορούμε πολύ απλά και εύκολα να το σκουπίσουμε ελαφρά με ένα χαρτί κουζίνας, όταν βρισκόμαστε στο σκάφος, ή να το πασπαλίσουμε με λίγη άμμο εάν ψαρεύουμε από την παραλία. Με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθούμε αρκετά κατά την δόλωση, αφού αλλιώς το σκουλήκι γλιστρά από τα χέρια μας δυσκολεύοντας την όλη διαδικασία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments