Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου «Κομβική για εμάς η νέα χρονιά!»

«Κομβική για εμάς η νέα χρονιά!»

0
Dodekanisos

Την άποψη ότι η νέα χρονιά της Α’ Κατηγορίας θα είναι κομβική για τον Ευκλή Σορωνής διότι αν η ομάδα εδραιωθεί θα μπορέσει να μείνει για πολύ καιρό, εξέφρασε με συνέντευξη του ο προπονητής του συλλόγου Παναγιώτης Καρίκης. Ο ίδιος μίλησε για την μέχρι τώρα προετοιμασία της ομάδας αλλά και για το πώς περιμένει το νέο πρωτάθλημα «ειδικών συνθηκών».

-Πως βλέπεις την μέχρι τώρα προετοιμασία, πόσο έτοιμος είναι ο Ευκλής;
«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες μου. Σε γενικές γραμμές είχαμε μια ομαλή προετοιμασία. Είχαμε κάποια μικροπροβλήματα λόγω εργασιών όμως γενικά τα πήγαμε καλά. Η ομάδα μου είναι σε αρκετά καλό επίπεδο όχι όμως αυτό που πραγματικά αναζητούμε. Όσον αφορά τη φυσική κατάσταση είμαστε πολύ επίπεδο. Όσον αφορά τα τακτικά κομμάτια και σε αυτό που λέμε «μοντάρισμα» είμαστε στο 70%»

-Υπάρχει η εντύπωση σε αρκετούς που έρχονται από τη Β’ Κατηγορία ο Ευκλής είναι από τις ομάδες που ξεχωρίζουν. Ποια είναι η άποψη σου;
«Με τη μοναδική ομάδα που έρχονται από τη Β’ Κατηγορία και έχουμε παίξει φιλικό είναι ο Άγιος Ισίδωρος. Οπότε δεν μπορώ να έχω μια συνολική εικόνα απ’ όλες. Για τη δική μου ομάδα μπορώ να πω ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και το λέω αυτό διότι έχω μέτρο σύγκρισης από τη δική μου ενασχόληση τόσο στον Κλεάνθη όσο και στον Αστέρα Παστίδας. Φέτος είναι μια πολύ περίεργη χρονιά με ειδικές συνθήκες. Δεν μπορώ να πω λοιπόν κάτι. Όλες οι ομάδες είναι φτιαγμένες από το μηδέν με μεγάλο χρονικό διάστημα απραξίας. Δεν μπορώ να πω ακόμα κάτι για τις υπόλοιπες ομάδες. Θα το δούμε μετά από τέσσερις – πέντε αγωνιστικές».

-Πως περιμένεις την πρεμιέρα;
«Καλό είναι να μπορέσει να μπει στα γήπεδα έστω ένα ποσοστό φιλάθλων. Αποτελεί το βασικό έσοδο των ομάδων τα εισιτήρια για να βγαίνουν έστω τα έξοδα. Είναι ένα πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών σίγουρα. Από εκεί και πέρα, την πρεμιέρα πάντα την αναμένουμε με πολύ προσμονή γιατί δουλεύουμε εδώ και δυο μήνες. Για εμάς η κληρωτίδα μπορώ να πω ότι μας έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι γιατί καλούμαστε να παίξουμε με μια ομάδα από την Κω που δεν γνωρίζουμε, οπότε αυτό είναι ένα ακόμα μειονέκτημα».

-Με τι θα ήσουν ικανοποιημένος στο τελείωμα με το καλό του πρωταθλήματος;
«Ξεκίνησα από τις Ακαδημίες και θέτω πάντα σαν στόχο την βελτίωση των παικτών. Είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα γιατί έτσι βελτιώνεται συνολικά και το σωματείο. Δεν μπορώ να προβλέψω ούτε θέσεις, ούτε πως θα εμφανιστούμε Από εκεί και πέρα θέλουμε να μπορέσουμε να μην μπλέξουμε σε περιπέτειες όσον αφορά τον υποβιβασμό και να είμαστε πιο άνετοι. Θα είναι σημαντικό ειδικά για εμάς που έχουμε να εμφανιστούμε δέκα χρόνια στην Α’ Κατηγορία. Είμαστε ένα μικρό χωριό που έχουμε όμως καλές βάσεις με Ακαδημίες και δικά μας παιδιά. Η πρώτη χρονιά στην κατηγορία αυτή θα είναι πολύ κομβική και θεωρώ ότι αν η ομάδα εδραιωθεί, θα μείνει για αρκετό καιρό».

-Πάμε λίγο και στους νεαρούς παίκτες. Πλησιάζοντας προς την έναρξη της Α’ Κατηγορίας, ποια είναι η πεποίθηση σου; Οι ομάδες θα βάλουν τους νεαρούς παίκτες να παίξουν;
«Νομίζω ότι φθάσαμε σε ένα σημείο ώστε οι περισσότερες ομάδες να μην μπορούν να κάνουν κάτι διαφορετικό. Βλέπουμε πολλά παιδιά τα οποία έμειναν στο χωριό τους ή γύρισαν ξανά. Πολλά επίσης που έπαιζαν πέρσι στις ομάδες Νέων της Ρόδου, του Ιάλυσου και του Διαγόρα επιστρέφουν στις ομάδες τους. Εμείς έχουμε παίκτες που παρά τις προτάσεις που είχαν δεν θέλησαν να φύγουν καθώς θεώρησαν σημαντικό να μείνουν έστω μια ακόμα χρονιά και να προπονηθούν με την ομάδα του χωριού τους. Θα στηριχθούμε και σε αυτά τα παιδιά. Κάναμε κάποιες μεταγραφές καθώς θεωρώ καλό οι νεαροί να στηρίζονται από κάποιους πιο έμπειρους και με καλό χαρακτήρα παίκτες, ώστε να πάρουν κάποια πράγματα από αυτούς και να τα βγάλουν στο γήπεδο. Είναι δηλαδή καλύτερο ένας μικρός παίκτης να πάρει λιγότερες συμμετοχές δίπλα σε έναν έμπειρο παρά όλο το πρωτάθλημα πάνω του σε μια ομάδα που βολοδέρνει. Έτσι δεν θα μάθει πολλά πράγματα».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments