Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Το κολυμβητήριο της …καρδιάς μας!

Το κολυμβητήριο της …καρδιάς μας!

0
Το κλυμβητήριο της Ιαλυσού τον Μάρτιο του 2017
Dodekanisos

Κάποτε, όταν εξαγγέλθηκε η κατασκευή  του κολυμβητηρίου στον τότε Δήμο Ιαλυσού, όλοι πραγματικά χαρήκαμε και νοιώσαμε μια διαφορετική αγαλλίαση, η οποία συνειδητά και ασυνείδητα έφερε στην σκέψη μας άλλες περιοχές της χώρας μας που διέθεταν πριν πολλά χρόνια τέτοιου είδους αθλητική εγκατάσταση.

Επιτέλους, αναφωνήσαμε μέσα μας αλλά δυνατά, θα αποκτήσουμε αυτό που δικαιούμαστε, ως νησί, σύμφωνα με όσα προσφέρουμε στα κρατικά ταμεία σε σχέση με άλλες περιοχές που ούτε καν με το 5/100 των δικών μας εισφορών δεν συμμετέχουν.

Ήταν όντως, ένα έργο που έλειπε από το νησί της Ρόδου, το νησί των Ολυμπιονικών, το νησί του αθλητισμού και του πολιτισμού και όχι μόνο της θάλασσας και του ήλιου και των τουριστών. Εκεί μας οδήγησαν κάποιοι με τον τρόπο τους, γιατί η τουριστική βιομηχανία ίσως τους εξυπηρετούσε, με αποτέλεσμα να εξελιχθούμε βέβαια προς εκείνη την πλευρά αλλά παράλληλα να εισάγουμε ότι κυκλοφορεί στον ορίζοντα, ώστε να επιβιώνουμε πρώτα εμείς ως κάτοικοι της Ρόδου και μετά οι χιλιάδες των επισκεπτών μας. Όλοι μας, κάποιες φορές, έχουμε αντιληφθεί το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται όταν τα πλοία δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα λιμάνια μας, είτε λόγω κακοκαιρίας, είτε λόγω απεργίας.

Οι ελλείψεις των «αγαθών» στο νησί μας γίνονται φανερές σχεδόν την ίδια ημέρα ή την δεύτερη. Εκεί έχουμε οδηγηθεί, παρά το γεγονός ότι ως ροδίτες σε στιγμές διεκδίκησης και όχι απαίτησης επικαλούμεθα το «τουριστικό θαύμα» που δημιουργήσαμε, το οποίο όμως, για κακή μας τύχη ή άλλους λόγους, κατά γενική ομολογία τα τελευταία χρόνια δεν το χαρακτηρίζουμε «τουριστικό θαύμα»! Μέσα λοιπόν από αυτές τις παράτες που πετάμε ως Ροδίτες, πήραμε την απόφαση να κατασκευάσουμε ένα κολυμβητήριο που είχαν άλλες πόλεις και όχι εμείς. Δημιουργήθηκε λοιπόν μεγάλος ντόρος την εποχή που άρχισαν οι ανακοινώσεις για την κατασκευή του κολυμβητηρίου και μάλιστα όταν ανακοινώθηκε η μέρα που θα γίνονταν τα εγκαίνια για την έναρξη των εργασιών. Μας κατέλαβε ο οίστρος της περηφάνιας και νοιώσαμε ως «εκλεκτοί πολίτες» αυτής της χώρας που επιτέλους στις 3 Ιανουαρίου του 2005 , το νερό θα έμπαινε στο αυλάκι για την κατασκευή κολυμβητηρίου, το οποίο εμείς οι ίδιοι και τα παιδιά μας βλέπαμε τι σημαίνει μόνο στην τηλεόραση αλλά και στον Ν.Ο. Ρόδου. Η αρχική μελέτη για το κολυμβητήριο στον Δήμο Ιαλυσού, προέβλεπε ένα ανοιχτό κολυμβητήριο με πρόβλεψη να γίνει αργότερα ένα μοντέρνο κλειστό κολυμβητήριο. Όμως ούτε κλειστό έγινε ποτέ αλλά ούτε και ανοιχτό! Τα όνειρα των ανθρώπων της κολύμβησης αλλά και των πολιτών που αγαπούν το άθλημα, θάφτηκαν κάτω από τα θεμέλια που στήθηκαν για σηκώσουν το ανοιχτό κολυμβητήριο στην αρχή και στην συνέχεια το κλειστό. Η όλη αθλητική εγκατάσταση από τότε εγκαταλείφθηκε στην τύχη της!

Εμείς δεν έχουμε πρόθεση να κατηγορήσουμε κανέναν αλλά ούτε και να κάτσουμε κάποιον στο σκαμνί. Εμείς καταγράφουμε κάτι που ζήσαμε, το είδαμε να ξεκινάει να χτίζεται και σήμερα το βλέπουμε παρατημένο στο έλεος των καιρών. Μεταξύ τους οι πολιτικές ηγεσίες, από όποια βαθμίδα και αν προέρχονται, να μιλήσουν στον κόσμο και να εξηγήσουν γιατί δεν ολοκληρώθηκε ένα τέτοιο έργο. Ευτυχώς πρόλαβαν κάποιοι και κατασκεύασαν ένα νοσοκομείο, το δικαιούμασταν χωρίς συζήτηση,  το οποίο στέκεται όρθιο χάρη στο φιλότιμο των γιατρών, του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, και παρά τα όποια μύρια προβλήματα, αντιμετωπίζουν τους πολίτες με ανθρωπιά και καταβάλλουν άπειρες προσπάθειες για τους εξυπηρετήσουν και να τους στείλουν σπίτια τους υγιείς. Το θέμα τελικά δεν είναι αν θα διαθέτει ή όχι το νησί μας κολυμβητήριο. Το θέμα και μεγάλο ερώτημα είναι, γιατί δεν ολοκληρώθηκε ένα έργο για το οποίο ξοδεύτηκαν αρκετά χρήματα! Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια για αυτή την μισή κατασκευή; Θα παραμείνει στην κατάσταση που βρίσκεται ή υπάρχει στα συρτάρια κάτι που σε κάποια στιγμή θα ανάψει το « πράσινο φως» για την ολοκλήρωση του;

Το πρόγραμμα στο οποίο είχε ενταχθεί υφίσταται η έχει εξαφανιστεί; Το 2014, αν θυμόμαστε καλά, είχε βγει κάποια ανακοίνωση για την ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου και μάλιστα αναφερόταν το ποσό που θα διέθεταν για τελειώσει το έργο. Η μορφή που έχει σήμερα το εν δυνάμει κολυμβητήριο πρέπει να είναι τελευταίου «μοντέρνου τύπου»!!

Αν δεν υπάρχει βούληση από τους αρμόδιους, εντός και εκτός Ρόδου, να ολοκληρωθεί, ας γίνει επισκέψιμο στους τουρίστες με αντίτιμο εισιτηρίου, ώστε να βγάλει τουλάχιστον τα έξοδα που έγιναν για να έχει την σημερινή του εικόνα. Εμείς θα περιμένουμε υπομονετικά μια σοβαρή και τεκμηριωμένη δικαιολογία από όπου και αν προέρχεται.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments