Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ Κολακευτικά λόγια Οζάλ

Κολακευτικά λόγια Οζάλ

0
fatih ozal
Dodekanisos

Με αφορμή τη διεξαγωγή του διεθνούς Τουρνουά Φιλίας Αιγαίου στη Ρόδο στις 18-20 Ιουνίου 2016, το οποίο συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον ΓΑΣ Ιάλυσος κι έχει τη στήριξη του Δήμου Ροδίων και της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού, ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ κατηγορίας κορασίδων του Μαρμαρίς, Φατίχ Οζάλ (Fatih Özal), αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια τόσο στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του στα Τουρνουά Φιλίας Αιγαίου όσο και στην προσπάθεια συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε επίπεδο αθλητισμού.
«Μέχρι τώρα τα τουρνουά Φιλίας Αιγαίου για μας και τις αθλήτριές μας ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για ν’ αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των ομάδων μέσα από τον αθλητισμό. Με αυτά τα τουρνουά, μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τους παράγοντες κάθε ομάδας και φυσικά να γνωρίσουμε και τις πόλεις τους».
Σχολιάζοντας την πρόταση να λάβει για πρώτη φορά μέρος το Μαρμαρίς στη διοργάνωση, ο κ. Οζάλ τόνισε: «Χαρήκαμε πολύ την πρώτη φορά όταν μας προσκάλεσε o προπονητής της ομάδας της Datça, κ. Μουράτ Καρσλί, να πάρουμε μέρος σ’ αυτό το Τουρνουά Φιλίας. Η χαρά μας ήταν διπλή γιατί θα λαμβάναμε μέρος σ’ ένα διεθνές Τουρνουά Φιλίας Αιγαίου και το πιο σημαντικό είναι ότι θα είχαμε συμπαίκτριες από τα ακριτικά νησιά της γείτονα χώρας, την Ελλάδα.
Οι αθλήτριές μας, μετά απ’ αυτό το τουρνουά, ανέπτυξαν φιλίες με όλες τις ομάδες τις οποίες και διατηρούν έως και σήμερα. Φυσικά, περιμένουν με ανυπομονησία το τουρνουά της Ιαλυσού για να συναντηθούν από κοντά και πάλι.
Ακόμα κι εμείς, οι προπονητές, έχουμε συχνή επικοινωνία μεταξύ μας και αλληλοστήριξη σε πολλά θέματα. Ιδιαίτερα, έχουμε συχνή επικοινωνία με τον προπονητή κ. Γιώργο Χατζηκαλημέρη και την κυρία Μπεϊτζέ Σελλαβτζή όσον αφορά στο κομμάτι καλής συνεργασίας».
Όσο για το κατά πόσο συμβάλλει μία τέτοια διοργάνωση στους δεσμούς Φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, ο κ. Οζάλ υπογράμμισε ότι «αναδείξαμε τις πόλεις μας και τους χώρους που κάνουμε αθλητισμό. Άλλωστε, αυτός ήταν και ο σκοπός της απόφασης που πήραμε ανάμεσα στις ομάδες που συμμετέχουν. Τελικά, οι λαοί των δύο γειτονικών χωρών αποδείχτηκε ότι μοιάζουν πολύ μεταξύ τους.
Τέτοιου είδους οργανώσεις, δίνουν μια ιδιαίτερη βάση στην Ελληνο-τουρκική φιλία. Σ’ αυτό το σημείο, δε θα ήθελα να παραλείψω το εξής γεγονός. Ακόμα και στην πόλη μας που οργανώσαμε το τουρνουά φιλίας Μαρμαρίς 2015 είχαμε μεγάλη στήριξη και βοήθεια από τους συντελεστές της ομάδας της Ιαλυσού. Τα πρόσωπα αυτά κατάφεραν να διαμορφώσουν το χώρο έτσι ώστε να οργανωθεί η εκδήλωση για να υπογραφεί το Σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας.
Εύχομαι στο μέλλον ν’ αυξηθεί η δύναμη της φιλίας μας και να οργανώνουμε τέτοιου είδους τουρνουά».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments