Αρχική Αθλητικά νέα Βόλεϊ «Καθάρισε» η Τελχινίδα!

«Καθάρισε» η Τελχινίδα!

0
diagoras telxinida ginaikes
Dodekanisos

Νικηφόρα αλλά όχι εύκολα πέρασε το απόγευμα του Σαββάτου η γυναικεία ομάδα της Τελχινίδας από τη τέντα με αντίπαλο τον Διαγόρα. Οι φίλαθλοι που σχεδόν γέμισαν το κλειστό, παρακολούθησαν ένα συναρπαστικό αγώνα, με αρκετές εναλλαγές στο σκορ, μεγάλες φάσεις και με 1-3 τελικό αποτέλεσμα.
1ο ΣΕΤ
Οι διαφορά δεν ξεπερνούσε τους 2 πόντους με τον Διαγόρα να έχει κεφάλι στο σκορ. Μέχρι το 6-6 όπου για πρώτη φορά πέρασε μπροστά η Τελχνίδα με δύο άσους της Αγλαϊας Σκορδά (6-8). Ο Διαγόρας δεν άφησε την διαφορά να ξεφύγει και ισοφάρισε γρήγορα σε 10-10. Μάλιστα κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ ακόμα και με 6 πόντους (17-11) κάνοντας πολύ καλές επιθέσεις κυρίως με την Νεφέλη Δικαστοπούλου. Αργά αλλά σταθερά μείωναν οι φιλοξενούμενες που έφθασαν στο -3 (22-19), αλλά τελικά δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και έτσι ηττήθηκαν με 25-21.
2ο ΣΕΤ
Σταθερά μπροστά η ομάδα του Διαγόρα, με την διαφορά όμως να μην ξεπερνάει τους 4 πόντους (12-8). Η ομάδα του Νίκου Τσιντομηνά κατάφερε με ένα σερί και έφερε το σετ στα ίσια (17-17), φτιάχνοντας την επίθεσή της και εκμεταλλευόμενη τα αμυντικά λάθη που έκαναν οι γηπεδούχες. Δεν ξαναβρέθηκαν πίσω στο σκορ, παρ’ όλα αυτά όμως δεν ήταν και ιδιαίτερα εύκολη υπόθεση η κατάκτησή του, αφού οι γηπεδούχες μία ανάσα πριν το 1-1 κατάφεραν και ισοφάρισαν σε 24-24. Ένα πλασέ όμως της Μαρίας Βρατσάλη και ένα καρφί της Ευαγγελίας Μαρτίνα που κατέληξε άουτ έκαναν το 24-26.
3ο ΣΕΤ
Αν και η αρχή του 3ου σετ ήταν πολλά υποσχόμενη, αφού οι ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο (6-6), ήταν το μόνο …άδειο από τα 4 που παίχτηκαν. Η Τελχινίδα κατάφερε να προηγηθεί νωρίς (8-10), βρίσκοντας πολλούς κενούς χώρους στο αντίπαλο τερέν και δεν έχασε ποτέ το αβαντάζ. Μάλιστα κατάφερε να βρεθεί ακόμα και στο +9 (13-22). Ο Διαγόρας που έκανε κατά τη διάρκεια του σετ πολλά επιθετικά λάθη που τους στοίχησαν πόντους, κατάφερε να τα διορθώσει σε αυτό το σημείο, αλλά ήταν αργά. Το καλύτερο που κατάφερε να κάνει ήταν να φθάσει στους -7. Οι φιλοξενούμενες λοιπόν έκαναν εύκολα το 1-2 με 16-25.
4ο ΣΕΤ
Το τέταρτο και όπως εξελίχθηκε, τελευταίο σετ του αγώνα ήταν και το πιο συναρπαστικό, αφού οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο σε όλη τη διάρκειά του (5-5,9-9,11-11). Μεγάλες φάσεις, με πολύ πάθος και δύναμη και με την διαφορά να μην ξεφεύγει από του δύο πόντους, μέχρι το 16-18, που για πρώτη φορά πήγε στους 3 (16-19), με τον Διαγόρα να πληρώνει τα αμυντικά του λάθη. Με τον άσο όμως της Ευαγγελίας Μαρτινα κατάφερε και πάλι να ισοφαρίσει σε 20-20. Αυτό όμως τελικά δεν ήταν αρκετό αφού οι φιλοξενούμενες έβρισκαν κενούς χώρους και έτσι πήραν τη νίκη με 22-25 και 1-3 στα σετ.
Τα σετ: 25-21 (35′), 24-26 (32′), 16-25 (22′), 22-25 (27′)
Διαιτησία: Λαζαράκης, Πάττας
Οι συνθέσεις:
ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Αρβανίτης Κ., Μαρτίνα Ε., Φρατζέσκου Μ., Δικαστοπούλου Ν., Χονδρέλη Α., Χατζηδιάκου Μ., Τσακίρη Μ., Γιαλουράκη Α., Δεληγιώργη Α., Τοτονι Α., Τσακίρη Ν., Μαμαλίγκα Ε.
ΤΕΛΧΙΝΙΔΑ: Βλαμάκη Μ., Μαθιουδάκη Χ., Σκορδά Α., Δαουτοπούλου Κ., Αμορανίτη Ε., Γιαννέλη Σ., Πολυτάνου Ε., Βρατσάλη Μ., Μητροπούλου Ε., Κουτζούκη Ν., Αμορανίτη Ν., Αθανασίου Χ.

ΛΕΖΑΝΤΑ: Μια ωραία φάση της αναμέτρησης

Φώτης Αντωνάς

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments