«Κατέρρευσε ο μύθος του Δυτικού άτρωτου εξοπλισμού!»

0
Dodekanisos

«Ο μύθος του άτρωτου δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού έχει καταρρεύσει», είπε ο Πούτιν, σε σχόλια που έκανε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του συμβουλίου του Υπουργείου Άμυνας. Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι η Ουκρανμία έχει σημαντικές απώλειες στο πεδίο της μάχης ενώ για μια ακόμα φορά επανέλαβε ότι η αντεπίθεση της έχει αποτύχει.

Το Κίεβο έχει χάσει πάνω από 14.000 άρματα μάχης και οχήματα μάχης πεζικού από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία, χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο προμήθευσαν στο Κίεβο εκατοντάδες τεμάχια βαρέος στρατιωτικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας δυτικής κατασκευής, όπως άρματα μάχης Leopard 2, Abrams και Challenger, πεζικό Bradley. μαχητικά οχήματα και πολλά άλλα.

Ο Πούτιν τόνισε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας είτε κατέστρεψαν, είτε κατέλαβαν αυτό το υλικό, το οποίο είχε συχνά διαφημιστεί στα δυτικά μέσα ενημέρωσης ως ανώτερο από οτιδήποτε έχει να προσφέρει η Ρωσία. Νωρίτερα αυτό το μήνα, Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία φέρεται να κατέσχεσαν άλλη μια παρτίδα βαρέως εξοπλισμού αμερικανικής και γερμανικής κατασκευής. Σε βίντεο που δημοσίευσε ο Ρώσος δημοσιογράφος Vladimir Soloviev, φαίνονται τα ρωσικά στρατεύματα να πλησιάζουν ένα άρμα Leopard 2A4.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments