«Δεσμεύομαι κανείς να μην κάνει μια ιατρική πράξη που δεν θέλει!»

0
Dodekanisos

Η πρωθυπουργός της Αλμπέρτα Ντανιέλ Σμιθ υποσχέθηκε να ενσωματώσει σε «νόμο» μέτρα προστασίας για τους ανθρώπους στην επαρχία της που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν, καθώς και να προστατεύσει την ελευθερία του λόγου ενισχύοντας την επαρχιακή Διακήρυξη των Δικαιωμάτων.

«Μπορώ να σας δώσω τη δέσμευσή μου ότι κανείς δεν θα αναγκαστεί να κάνει μια ιατρική επιλογή που δεν θέλει», είπε η Smith σε εκπομπή του γνωστού τοπικού μπλόγκερ Shaun Newman. «Απλώς δεν πιστεύω ότι αυτή είναι η κατεύθυνση που θέλουν να ακολουθήσουν οι Αλμπέρτες. Πιστεύω στην ελευθερία, και έτσι, μέχρι να καταφέρω να το κατοχυρώσω αυτό στο νόμο, έχετε τη δέσμευσή μου, κανείς δεν θα αναγκαστεί να εμβολιαστεί».

Τον περασμένο μήνα, μια επιτροπή που συγκλήθηκε από τον Smith για να διερευνήσει τη διακυβέρνηση της προηγούμενης κυβέρνησης σχετικά με τον κορωνοϊό δημοσίευσε τα ευρήματά της , προτείνοντας την εφαρμογή πολλών πολιτικών υπέρ της ελευθερίας, όπως η ενίσχυση των προσωπικών ιατρικών ελευθεριών μέσω νομοθεσίας, ώστε να μην χάσει κανείς τη δουλειά του.

«Είχαμε μια πράξη για την υγεία που ουσιαστικά έδωσε την αποκλειστική εξουσία σε ένα άτομο να κλείσει ολόκληρη την οικονομία μας, κάτι που δεν έχει νόημα», είπε η Smith. «Αυτό που κάναμε είναι ότι αλλάξαμε τον Νόμο για τη Δημόσια Υγεία. Τώρα ο επικεφαλής ιατρός της υγείας δίνει συμβουλές στο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά το Υπουργικό Συμβούλιο γίνεται ο απόλυτος λήπτης αποφάσεων, όπως θα έπρεπε να είναι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments