Καταρρέουν όλο και πιο πολύ τα σχέδια της ΕΕ για την “πράσινη ατζέντα”

0
Dodekanisos

Ολοένα και καταρρέουν όπως φαίνεται τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την λεγόμενη «πράσινη ατζέντα» μιας και είναι φανερό πως το τελευταίο διάστημα υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός Ευρωπαίων πολιτικών, κυρίως των συντηρητικών παρατάξεων, που επιθυμεί μια …παύση. Η φιλόδοξη «πράσινη νομοθεσία» που προωθήθηκε από τον συνασπισμό στον οποίο ανήκει και η Ursula Von Der Leyen, δεν έχει πλέον την ίδια δυναμική ανά την Ευρώπη με το κεντροδεξιά Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να απειλεί δυνατά πλέον να φρενάρει τις προσπάθειες του μπλοκ να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα.

«Έχουμε να κάνουμε με πραγματικά ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ευρώπη και αυτή είναι η στιγμή για να λάβουμε κάποιες δύσκολες αποφάσεις», δήλωσε ο Mohammed Chahim, αντιπρόεδρος των κεντροαριστερών Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Αλλά τελικά, χρειαζόμαστε δημοκρατικές πλειοψηφίες για αυτό». Αυτές οι πλειοψηφίες γίνονται πιο αδύνατες — τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και μεταξύ των κυβερνήσεων της ΕΕ στο Συμβούλιο, με την όρεξη για περισσότερη περιβαλλοντική ρύθμιση να μειώνεται σε πολλές πρωτεύουσες, γράφει σε ρεπορτάζ του το Politico.

Ο αυξανόμενος αριθμός πράσινων κανονισμών της ΕΕ «είναι τεράστιο πρόβλημα», δήλωσε ο Γερμανός ευρωβουλευτής Peter Liese (Πέτερ Λίζε), εκπρόσωπος για το περιβάλλον του ΕΛΚ. «Είναι σημαντικό να μην απαιτείτε πάρα πολλά». Αυτές οι εκκλήσεις εντάθηκαν την άνοιξη, όταν ένα κόμμα αγροτών κέρδισε τις ολλανδικές επαρχιακές εκλογές εν μέσω διαμαρτυριών ενάντια στους νέους κανόνες εκπομπών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments