Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Καραντίνα: Τεράστιες οι ψυχικές επιπτώσεις στα παιδιά και τους νέους

Καραντίνα: Τεράστιες οι ψυχικές επιπτώσεις στα παιδιά και τους νέους

0
Dodekanisos

Τρομακτικά είναι τα ποσοστά των …ψυχολογικών παρενεργειών που υφίστανται τα παιδιά και οι νέοι στις ημέρες του κορωνοϊού. Το Royal College of Physiatrists έκανε μια σχετική ανάλυση στη Μεγάλη Βρετανία η οποία έδειξε πως σχεδόν 400.00 παιδιά και περίπου 2.2 εκατομμύρια ενήλικες ζήτησαν βοήθεια για ψυχική βοήθεια κατά την διάρκεια της πανδημίας. Επίσης 1.68 εκατομμύρια περισσότερες συνεδρίες πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες.

Η αύξηση του αριθμού των παιδιών και των νέων που χρειάζονται επείγουσα ή επείγουσα φροντίδα κρίσεων ήταν 18 τοις εκατό. «Τα παιδιά και οι νέοι μας φέρουν το βάρος της κρίσης ψυχικής υγείας που προκαλείται από την πανδημία και διατρέχουν κίνδυνο δια βίου ψυχικής ασθένειας», δήλωσε ο Δρ Bernadka Dubicka, πρόεδρος της σχολής παιδιών και εφήβων στο Royal College of Psychiatrists. «Ως ψυχίατρος πρώτης γραμμής έχω δει την καταστροφική επίδραση που έκλεισαν το σχολείο, διέκοψαν τις φιλίες και την αβεβαιότητα που προκλήθηκε από την πανδημία στην ψυχική υγεία των παιδιών και των νέων μας», πρόσθεσε.

Ο Δρ Adrian James, πρόεδρος του Royal College of Psychiatrists, δήλωσε ότι η κρίση «πιθανότατα θα επιδεινωθεί πολύ». «Οι υπηρεσίες διατρέχουν πραγματικό κίνδυνο να ξεπεραστούν από τον τεράστιο όγκο των ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια με την ψυχική τους ασθένεια», δήλωσε ο Τζέιμς. “Ενώ η πρόσφατη ανακοίνωση χρηματοδότησης είναι ευπρόσδεκτη, χρειαζόμαστε αυτά τα χρήματα για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση”.

 

Φωτογραφία από Sasin Tipchai από το Pixabay

πηγή: https://www.theepochtimes.com/children-worst-affected-in-mental-health-crisis-during-pandemic-uk-analysis_3768903.html

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments