Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Καραμηνάς: Η απραξία είναι τροχοπέδη»

Καραμηνάς: Η απραξία είναι τροχοπέδη»

0
Dodekanisos

Του Κώστα Μόσχοβου

Την άποψη πως η απόχη από τα πρωταθλήματα θα είναι ένα βήμα πίσω για όλους εξέφρασε ο Γιάννης Καραμηνάς. Ο προπονητής του Ποσειδών Καρπάθου μιλώντας στο news12 τόνισε χαρακτηριστικά τα εξής: 

«Όσον αφορά την επανέναρξη, εγώ είμαι επιφυλακτικός κατά πόσο θα είναι εφικτό για να επιστρέψουμε στα γήπεδα λόγω του lockdown. Θέλαμε φέτος να κάνουμε μία καλύτερη πορεία από ότι πέρυσι. Η διακοπή για μία ομάδα όπως είναι ο Ποσειδών Καρπάθου είναι δύσκολη. Στο νησί δεν υπάρχουν οι δυνατότητες να κάνεις μία πολύ καλή προετοιμασία όσον αφορά τα παιχνίδια προετοιμασίας και όλα τα υπόλοιπα που μπορεί μία ομάδα, για να ξεκινήσει φυσιολογικά το πρωτάθλημα. Τα πρώτα επίσημα παιχνίδια τα βάζουμε σαν επίσημα φιλικά γιατί οι παίκτες ήταν ανέτοιμοι. Πόσο μάλλον πέρυσι, από τον Μάρτιο του 2020 που έγινε η διακοπή του πρωταθλήματος. Αρχίσαμε λίγο επιφυλακτικά γιατί η διακοπή και το ότι δεν διεξήχθη το τοπικό πρωτάθλημα Καρπάθου. Όσο να ναι δραστηριοποιούνται λίγο το καλοκαίρι. Για εμάς ήταν τροχοπέδη. Τώρα η διακοπή μας έχει φέρει πάρα πολύ πίσω και μας είναι αρκετά δύσκολο. Για όλα τα παιδιά δηλαδή και για τους ποδοσφαιριστές της Καρπάθου να επανέλθουν σε σύντομο χρονικό διάστημα εάν ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Και συνέχισε:
«Εμείς προπονούμαστε ατομικά, αλλά υπάρχει μία αβεβαιότητα εάν θα ξεκινήσει ή όχι. Βλέπουμε ότι λέγανε στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου ενδεχομένως να άνοιγαν και να επιτρεπόντουσαν οι προπονήσεις. Τώρα βλέπουμε ότι πάει πίσω. Ενδεχομένως να μην μπορέσει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Όλη αυτή η αβεβαιότητα δημιουργεί ανασφάλεια στον ποδοσφαιριστή. Αν θα κάνει μόνος του προπόνηση, αν θα γυμναστεί και κατά πόσο χρονικό διάστημα. Όλο αυτό είναι κουραστικό. Ο ποδοσφαιριστής θέλει να ασχοληθεί αποκλειστικά με την μπάλα και στο γήπεδο. Το να τρέχουμε στους δρόμους και στην εξοχή, θα το κάνει μία, δύο φορές. Δεν είναι αυτός ο κατάλληλος τρόπος για να γυμναστεί ένας ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής. Το χρονικό διάστημα της αποχής των παικτών και ειδικά του ερασιτεχνικού αθλητισμού είναι αρκετά μεγάλο. Για εμένα αν υπάρχει η δυνατότητα θα πρέπει το πρωτάθλημα να αρχίσει. Ακόμα και αν οι ομάδες παίζουν έξι παιχνίδια το μήνα θα είναι θετικό για τους παίκτες. Ιδιαίτερα για τα μικρά και ταλαντούχα παιδιά. Η απραξία είναι τροχοπέδη για την εξέλιξη τους. Θέλω να πιστεύω πως ακόμα και αν ξεκινήσει καθυστερημένα πρέπει να γίνει το πρωτάθλημα. Βέβαια πάνω από όλα είναι η υγεία μας. Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα που μας βάζουν οι αρμόδιοι».

«Τέλος να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο καλή χρονιά με υγεία και ελπίζω το 2021 να ξεπεράσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που μας έχει εμφανιστεί. Σας ευχαριστώ».

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments