Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Καμπούρης: “Τα πράγματα δεν είναι αισιόδοξα”

Καμπούρης: “Τα πράγματα δεν είναι αισιόδοξα”

0
Dodekanisos

Την άποψη ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επαναρχίσει το πρωτάθλημα μέσα στο 2020 εξέφρασε με σημερινές του δηλώσεις του στην “Αθλητική Ροδιακή” ο προπονητής του Διαγόρα Γιάννης Καμπούρης. Ο ίδιος επεσήμανε πως το lockdown ήταν επιβεβλημένο να γίνει ενώ έστειλε το μήνυμα στους ποδοσφαιριστές κατά την διάρκεια της καραντίνας να κάνουν τουλάχιστον ατομικές προπονήσεις προκειμένου να είναι πιο έτοιμοι όταν θα ανάψει το “πράσινο φως” και θα είναι εφικτό να λειτουργήσουν και πάλι οι ομάδες. Συγκεκριμένα, ο έμπειρος τεχνικός τόνισε τα ακόλουθα:

“Θεωρώ ότι το lockdown ήταν απαραίτητο γιατί τελευταία βλέπαμε πολλά κρούσματα. Όχι μόνο στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και στο νησί μας. Πριν εξαπλωθεί ο ιός έπρεπε να γίνει αυτό που έγινε. Ασφαλώς το ποδόσφαιρο έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Τα είχαμε προβλέψει αυτά. Ότι δηλαδή θα γινόταν ένα πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή για το πότε θα επιστρέψουμε αλλά τα πράγματα δεν είναι και τόσο αισιόδοξα. Δύσκολα το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί μέσα στο 2020. Αυτή είναι η άποψη μου. Θα εξαρτηθεί πολύ από το πως θα εξελιχθεί η επιδημία αυτή”.

Ο τεχνικός της ομάδας της νότιας Ρόδου πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
“Ακόμα και αν επαναρχίσουν οι προπονήσεις στην καλύτερη περίπτωση μέσα στο Δεκέμβριο, θα χρειαστούμε ένα χρόνο προσαρμογής για να επανέλθουμε σε αγωνιστική δράση. Όσο πιο πολύ καθίσουμε τώρα, τόσο και πιο μεγάλο χρόνο προσαρμογής θέλουμε. Αν δηλαδή τώρα μείνουμε εκτός υποχρεώσεων για ένα μήνα, νομίζω ότι με είκοσι ημέρες προετοιμασία στη συνέχεια θα είμαστε σε καλή κατάσταση τηρουμένων των αναλογιών για να παίξουμε. Αν τώρα μείνουμε εκτός για δυο μήνες, τότε θα χρειαστούμε και ένα μήνα τουλάχιστον για να ετοιμαστούμε”.

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι θα μπορούσαμε να παίξουμε με την πιο αυστηρή ίσως τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, απάντησε ως εξής:
“Η μόνη περίπτωση θα ήταν αν κάναμε τεστ κάθε εβδομάδα. Αυτό όμως είναι κάτι που δεν θα μπορούσε να στηριχθεί οικονομικά. Η ομάδα μου για παράδειγμα ακολουθούσε πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά αυτό είναι κάτι που δεν φτάνει. Από εδώ και πέρα, οι παίκτες πρέπει να γυμνάζονται μόνοι τους, για να μπορούν να διατηρηθούν σε μια καλύτερη κατάσταση και να είναι πιο εύκολο να επανέλθουν όταν θα μας επιτραπεί να κάνουμε και πάλι προπονήσεις”.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments