Αρχική Επικαιρότητα «Καμπανάκι» Πούτιν για τους …πρόσφυγες – τρομοκράτες

«Καμπανάκι» Πούτιν για τους …πρόσφυγες – τρομοκράτες

0
Dodekanisos

Κοινή συνέντευξη τύπου στη Μόσχα με την Άγκελα Μέρκελ έδωσε την Παρασκευή ο Βλάντιμιρ Πούτιν με αφορμή τα γεγονότα στο Αφγανιστάν. «Ο κόσμος πρέπει να αποδεχθεί την κατάσταση στο Αφγανιστάν και να συγκεντρωθεί για να αποτρέψει την κατάρρευση ολόκληρου του κράτους», τόνισε μεταξύ άλλων Πούτιν. Κάλεσε τον κόσμο να στρέψει τις προσπάθειες του στο να αποτρέψει τους τρομοκράτες να διεισδύσουν σε γειτονικές χώρες του Αφγανιστάν μέσω των προσφύγων.

«Βλέπουμε ότι οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν το τέλος των πολεμικών επιχειρήσεων, άρχισαν την αποκατάσταση της δημόσιας τάξης και υποσχέθηκαν ότι θα εγγυηθούν την ασφάλεια των ντόπιων κατοίκων και των ξένων διπλωματικών αποστολών », σημείωσε. «Ελπίζω ότι όλα αυτά θα υλοποιηθούν».

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν παρέλειψε να εξαπολύσει βέλη προς τη Δύση για την «επιβολή ξένων αξιών στη χώρα και για την επιθυμία οικοδόμησης δημοκρατιών σε άλλες χώρες σύμφωνα με το πρότυπο κάποιου άλλου».

Από τη δική της μεριά, η Μέρκελ είπε στον Πούτιν ότι είναι απαραίτητο η Ρωσία να επισημάνει θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών της Μόσχας με τους Ταλιμπάν.

Η κατάσταση στο Αφγανιστάν έχει ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη χώρα. Στις 15 Αυγούστου, μαχητές των Ταλιμπάν εισήλθαν στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ και δήλωσαν ότι είχαν πάρει τον έλεγχο ολόκληρου του έθνους, συμπεριλαμβανομένων όλων των μεγάλων πόλεων και των συνοριακών σημείων ελέγχου. Την ίδια μέρα, ο εκδιωχθείς Αφγανός πρόεδρος Ασράφ Γκανί έφυγε από τη χώρα.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments