Και όμως, το Ισραήλ κατηγορεί την ΕΕ για την επίθεση της Χαμάς

0
Dodekanisos

Η ισραηλινή κυβέρνηση κατηγόρησε εν μέρει την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς, λόγω της βοήθειας προς την Παλαιστίνη που χρησιμοποιήθηκε για τη χρηματοδότηση της διανομής αντισημιτικών εγχειριδίων. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου πριν μερικές ημέρες, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών Lior Hayat είπε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδότησε εγχειρίδια της Παλαιστινιακής Αρχής που ήταν γεμάτα αντισημιτισμό και υποκίνηση σε βία και τρομοκρατία κατά των Εβραίων».

«Αυτό είναι τρομερό, δεν μπορώ να καταλάβω πώς η ίδια η Ευρώπη και οι ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να υποστηρίξουν την αντισημιτική προπαγάνδα. Αυτά τα σχολικά βιβλία είναι η ρίζα του παλαιστινιακού τρόμου εναντίον των Ισραηλινών. Οι νέοι διδάσκονται, μορφώνονται, να μισούν τους Εβραίους και να σκοτώνουν Εβραίους», πρόσθεσε ο Χαγιάτ.
«Ολόκληρη η διεθνής κοινότητα πρέπει να επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τη σύγκρουση εδώ. Οι εικόνες που είδαμε τις τελευταίες 48 ώρες δεν πρέπει να ξεχαστούν ποτέ. Ποτέ ξανά», είπε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες κυβερνητικές εκτιμήσεις, οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 900 ανθρώπους, έχουν τραυματίσει πάνω από 2.400 και έχουν αιχμαλωτίσει πάνω από 100. Η ΕΕ, η οποία είναι ο μεγαλύτερος οικονομικός υποστηρικτής της Παλαιστινιακής Αρχής, είπε ότι θα προσπαθήσει «να διασφαλίσει ότι καμία χρηματοδότηση της ΕΕ δεν επιτρέπει έμμεσα σε καμία τρομοκρατική οργάνωση να πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ». Υπολογίζεται ότι μόνο φέτος οι Βρυξέλλες αφιέρωσαν στην Παλαιστίνη περίπου 691 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, το μπλοκ σχεδίαζε επίσης να παραδώσει συνολικά 1,18 δισ. ευρώ μεταξύ 2021 και 2024 στην περιοχή.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments