Αρχική Videos Jen Psaki: Θετική στον κορονοϊό αν και πλήρως εμβολιασμένη

Jen Psaki: Θετική στον κορονοϊό αν και πλήρως εμβολιασμένη

0
Dodekanisos

Η Jen Psaki, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου γνωστοποίησε χθες Κυριακή πως έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό. Ωστόσο έχει ήπια συμπτώματα. Όπως εξήγησε η ίδια, έχει τεθεί σε καραντίνα. 

Η Jen Psaki, διευκρίνισε πως είναι πλήρως εμβολιασμένη. Επιπλέον είχε έρθει σε επαφή με τον Joe Biden. Όμως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, υποβλήθηκε σε τεστ, που είχε αρνητικό αποτέλεσμα. 

«Μολονότι δεν είχα στενή επαφή διά ζώσης με τον πρόεδρο ή ανώτερα στελέχη του προσωπικού του Λευκού Οίκου από την Τετάρτη -και υποβαλλόμουν σε τεστ με αρνητικά αποτελέσματα για τέσσερις ημέρες μετά την τελευταία επαφή- ανακοινώνω το σημερινό θετικό τεστ για λόγους διαφάνειας», σημείωσε η Psaki.

Η διευθύντρια επικοινωνίας και εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είναι από τα πιο προβεβλημένα στελέχη της κυβέρνησης Biden. Παρότι πλήρως εμβολιασμένη, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Ενώ, αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα είχε επίσης μολυνθεί ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας, ο Alejandro Mayorkas. 

Όσον αφορά την επιστροφή της, η ίδια σχεδιάζει να επιστρέψει μετά από 10ήμερη απομόνωση. Και αφού υποβληθεί ξανά σε τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, είχε πει νωρίτερα φέτος ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, που είναι και εκείνος πλήρως εμβολιασμένος, υποβάλλεται σε τεστ τυχαία κάθε περίπου δύο εβδομάδες. Μετά από προτροπή του γιατρού του, Kevin O’Connor. Μην ξεχνάμε πως ο Biden είναι 78 ετών. Δηλαδή αποτελεί εξ ορισμού πρόσωπο που ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Ωστόσο έλαβε τον περασμένο μήνα τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου της Pfizer. 

Τέλος, οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που υφίσταται το βαρύτερο χτύπημα από την πανδημία του κορονοϊού στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη, με 745.378 θανάτους εξαιτίας του κορονοϊού επί συνόλου 45,91 εκατομμυρίων καταγεγραμμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments