«Ήρθε η ώρα της διπλωματίας για να γίνει ειρήνη!»

0
Dodekanisos

Ήρθε η ώρα η διπλωματία να ανοίξει το δρόμο για την ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας της Ιταλίας, προσθέτοντας ότι η σταθερή δυτική υποστήριξη προς το Κίεβο είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση σοβαρών διαπραγματεύσεων. Ο Guido Crosetto είπε στο κοινοβούλιο ότι η ουκρανική αντεπίθεση του 2023 δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα και ότι η στρατιωτική κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί με ρεαλισμό.

“Από αυτή την προοπτική… φαίνεται ότι έχει έρθει η ώρα για αποφασιστική διπλωματία, παράλληλα με τη στρατιωτική υποστήριξη, επειδή υπάρχουν ορισμένα σημαντικά μηνύματα που έρχονται και από τις δύο πλευρές”, είπε ο Κροσέτο. Η Ρωσία δείχνει σταδιακά προθυμία να διαπραγματευτεί και να προστατεύσει την οικονομία της, ενώ η στάση της Ουκρανίας φαίνεται λιγότερο αδιάλλακτη από πριν, είπε. «Όλα αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη στην πορεία προς τις διαπραγματεύσεις για να σταματήσει η σύγκρουση και η επακόλουθη διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων, όχι μόνο της Ρωσίας με την Ουκρανία, αλλά και με τις δυτικές χώρες», είπε.

Η Ρωσία έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες εάν η Ουκρανία λάβει υπόψη τις «νέες πραγματικότητες», υποδηλώνοντας την αναγνώριση ότι η Ρωσία ελέγχει περίπου το 17,5% της ουκρανικής επικράτειας. Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskiy απέρριψε κάθε ιδέα ότι η Μόσχα ενδιαφέρεται για συνομιλίες, λέγοντας στο περιοδικό Economist αυτόν τον μήνα ότι η Ρωσία θα συμφωνούσε σε παύση των μαχών μόνο εάν χρειαζόταν ένα διάλειμμα για την αναπλήρωση του στρατού της.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments