«Η Ουγγαρία δεν θα υποκύψει στον εκβιασμό!»

0
Dodekanisos

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Peter Szijártó, παρουσίασε το σχέδιο εξωτερικής πολιτικής της χώρας του για το 2024. Με ανάρτηση του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, τόνισε ότι «η Βουδαπέστη θα προσπαθήσει ενεργά να ανοίξει τα μάτια της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα λάθη που έκανε τα τελευταία δύο χρόνια. Και διευκρίνισε: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δει επιτέλους την πραγματικότητα και να διορθώσει τα λάθη της προηγούμενης ηγεσίας».

Ο Sijarto χαρακτήρισε το 2024 μοιραίο για ολόκληρη τη διεθνή πολιτική, τη χρονιά κατά την οποία πιστεύει πως θα επιλυθεί η σύγκρουση μεταξύ Δύσης και Ανατολής. Παράλληλα, δήλωσε ότι είναι σίγουρος ότι «η Ουγγαρία θα δεχθεί κολοσσιαία πίεση, αλλά και προσπάθειες εκβιασμού του «φιλελεύθερου mainstream»: «Όσο και αν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ προσπαθούν να επηρεάσουν την Ουγγαρία, δεν θα εγκαταλείψει τα δικά της εθνικά συμφέροντα». Χαρακτήρισε επίσης το 2024 ως το …superbowl της πολιτικής.

«Ποτέ άλλοτε 78 χώρες δεν διεξήγαγαν εκλογές σε διάστημα ενός έτους, επηρεάζοντας άμεσα σχεδόν 4 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε. Οι Ούγγροι πολίτες θα ψηφίσουν στις ευρωπαϊκές κοινοβουλευτικές εκλογές και εκατοντάδες εκατομμύρια θα πάνε να ψηφίσουν στις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Ινδία, το Μεξικό και το Ηνωμένο Βασίλειο» είπε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments