Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Β' Δωδεκανήσου Ηρακλής Λάρδου και Ατρόμητος πορεύονται μαζί

Ηρακλής Λάρδου και Ατρόμητος πορεύονται μαζί

0
iraklis akadimies
Dodekanisos

Παρουσία πλήθους κόσμου, φίλων του Ηρακλή Λάρδου, γονέων και ποδοσφαιριστών, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η παρουσίαση της συνεργασίας του «ροπαλοφόρου» με την ΠΑΕ Ατρόμητος, σε επίπεδο ακαδημιών.
Ο υπεύθυνος των ακαδημιών του Ηρακλή, Νίκος Νικολής, τόνισε στην τοποθέτησή του: «Καλωσορίζουμε επίσημα το επιτελείο του Ατρομήτου, εγκαινιάζοντας έτσι μια συνεργασία της ομάδας μας.
Θα ξεκινήσω πηγαίνοντας λίγο πίσω, περίπου τρία χρόνια. Μια ομάδα παιδιών ξεκινήσαμε μια προσπάθεια για να αλλάξουμε την πορεία της ομάδας προς το καλύτερο. Βήμα-βήμα θέλαμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο και θέσαμε κάποιους στόχους. Πρώτος και κυριότερος στόχος να φτιάξουμε το γήπεδό μας να μπορούμε να παίξουμε και εμείς, αλλά κυρίως τα μικρά παιδιά σε έναν καλύτερο χώρο. Παρά τις δυσκολίες το καταφέραμε όπως γνωρίζετε, γιατί και εσείς βοηθήσατε σε αυτό (σ.σ. απευθυνόμενος προς τον κόσμο).
Φτιάξαμε τις ακαδημίες μας, αλλά όχι στον βαθμό που θέλαμε. Για να φτάσουμε στον βαθμό που θέλουμε κυνηγήσαμε πάρα πολύ αυτή τη συνεργασία με τον Ατρόμητο. Πολύ σημαντική συμβολή στο θέμα αυτό είχε ο τερματοφύλακας της Βέροιας, που κατάγεται από την Λάρδο, ο Γιώργος Καντιμοίρης, ο οποίος μας βοήθησε πάρα πολύ με τις γνωριμίες που είχε με τα παιδιά του Ατρομήτου. Πιστεύω ότι είναι η αρχή για κάτι πάρα πολύ καλό κυρίως για τα παιδιά. Μέσα από την συνεργασία αυτή και εμείς θα μάθουμε πάρα πολλά, πέρα από αυτά που ξέρουμε εμπειρικά τώρα. Κυρίως για την οργάνωση και πως πρέπει να κινείται μια ομάδα, από το τελευταίο τμήμα μέχρι την πρώτη ομάδα.
Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, βασιζόμαστε πάρα πολύ στο επιτελείο του Ατρομήτου, τον κ. Σερπάνο, τον κ. Αποστόλου και τον κ. Μπεκρή. Ο καθένας από το πόστο που έχει θα μας δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις για να προχωρήσουμε σωστά.
Ελπίζω όλα τα παιδιά να πήραν μια γεύση από το τι θα ακολουθήσει και πιστεύω σήμερα έφυγαν ευχαριστημένοι από το γήπεδο. Ακόμη και οι πιο μεγάλοι πήραν ένα δείγμα της δουλειάς του Ατρομήτου. Πιστεύουμε ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.
Η επιλογή δεν ήταν τυχαία. Ψαχτήκαμε και εμείς πάρα πολύ. Δεν θέλαμε να πάμε σε κάτι πιο εντυπωσιακό. Πιστεύω ότι ο Ατρόμητος είναι από τις καλύτερες επιλογές που μπορεί να κάνει ένα σωματείο για να προχωρήσει μπροστά. Δουλεύουνε σε πολύ επαγγελματικό επίπεδο. Είμαστε πίσω σε αυτό, το ξέρουμε και το ξέρετε και ελπίζω να πάμε βήμα-βήμα παραπάνω και να φτάσουμε στον στόχο που εμείς θέλουμε.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος σκάουτινγκ και του δικτύου ακαδημιών της ΠΑΕ Ατρόμητος, Απόστολος Αποστόλου δήλωσε: «Ο Ατρόμηρος τα τελευταία χρόνια με την δουλειά που έχει γίνει στην ομάδα ξεκινώντας από τον πρόεδρο κ. Σπανό και τους εξαιρετικούς συνεργάτες που έχουμε, έχει κατορθώσει να έχει μια εξαιρετική πορεία. Πάντα ήταν βαριά η φανέλα του Ατρόμητου, αλλά πλέον συγκαταλέγεται στις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας και τα τελευταία χρόνια συμμετέχει κάθε χρόνο και στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα.
Παρ’ όλα αυτά μέσα από το πρόγραμμα που έχουμε εκπονήσει για όλη την Ελλάδα, είναι για εμάς πολύ τιμητικό να επιλέγει μια ομάδα τόσο μακριά, όπως είναι ο Ηρακλής Λάρδου να συνεργαστεί μαζί μας. Είναι τιμή και για εμάς να νιώθουμε αυτή την φιλοξενία. Σήμερα που ήρθαμε εδώ, από την πρώτη στιγμή νιώθουμε πραγματικά πάρα πολύ όμορφα. Προσωπικά τυχαίνει να έχω και φίλους εδώ, όπως ο Γιώργος Καντιμοίρης, που είναι ένα παιδί που το γνωρίζω από τότε που ξεκίνησε από την Ρόδο και ήρθε στην Αθήνα για τον Ιωνικό. Ένα παιδί παράδειγμα προς μίμηση και σεμνό πάνω απ’ όλα που με την δουλειά έχει φτάσει πάρα πολύ ψηλά και πραγματικά όλα τα παιδιά, πρέπει να έχουν την πορεία του Γιώργου ως παράδειγμα.

Ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που πάνω απ’ όλα στις δύσκολες εποχές που ζούμε βγάζει υγεία. Αυτό ξεκινάει από τον πρόεδρο μας τον κ. Σπανό, μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο στην ΠΑΕ. Είναι ένα σωματείο πάνω απ’ όλα νοικοκυρεμένο σε όλα τα επίπεδα, βήμα-βήμα, πετραδάκι-πετραδάκι, έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει και πάντα κοίταγε τις υποδομές του, δεν κοίταγε μόνο την βιτρίνα, την μεγάλη ομάδα. Πάντα έχτιζε από κάτω. Χτίζαμε τους ορόφους σιγά-σιγά, από τα θεμέλια και πλέον είμαστε στην τριάδα των καλύτερων ομάδων στην Ελλάδα.

Πάντα στην μεγάλη ομάδα είχαμε στο ρόστερ 5-6 παιδιά που προέρχονται από την παραγωγική διαδικασία των ακαδημιών. Παιδιά τα οποία τα μεγαλώσαμε από την ακαδημία μας έπαιξαν στην μεγάλη ομάδα και έναν μεταγραφή στο εξωτερικό κάποιοι από αυτούς.

Είναι μια ομάδα που τιμάει τον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Το 80% του ρόστερ του Ατρομήτου απαρτίζεται από Έλληνες ποδοσφαιριστές. Οι ξένοι που υπάρχουν στην ομάδα, είναι για να κάνουν τη διαφορά και βοηθάνε τους Έλληνες και τους νεαρούς.
Η φιλοσοφία που έχουμε είναι ότι πάμε μέχρι εκεί που φτάνει το χέρι μας. Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια. Στην ακαδημία μας έχουμε ένα εξαιρετικό αθλητικό κέντρο, το οποίο έχει μέσα ξενοδοχείο στο οποίο φιλοξενούμε κάθε χρόνο παιδιά από την επαρχία και υπάρχει εστιατόριο για τα παιδιά και κάθε χρόνο φιλοξενούμε παιδιά που τα έχουμε φέρει από πολύ μικρή ηλικία. Μάλιστα είχαμε και δύο παιδιά από τη Ρόδο, τον Αντώνη Αθανασίου από πάρα πολύ μικρή ηλικία που έπαιξε πάρα πολλά παιχνίδια στον Ατρόμητο και τώρα συνεχίσει την επαγγελματική του πορεία στη Β’ Εθνική και έχουμε επίσης τον Χρήστο Μπαρμπαγιάννη, του 1999 γεννηθείς.

Γενικά έχουμε παιδιά που επιλέγουμε μέσα από μια αξιολόγηση κάθε χρόνο και από την επαρχία. Δεν τα παίρνουμε στον Ατρόμητο για να γεμίσουμε τις ομάδες, τα παίρνουμε γιατί πραγματικά έχουν ένα ταλέντο και κοιτάμε να τους δώσουμε μέσα από την δουλειά που κάνουμε τις δυνατότητες να έχουν μια καλύτερη θέση μέσα στο ποδόσφαιρο. Ο στόχος μας είναι να τους βοηθήσουμε να φτάσουν μέχρι την πρώτη ομάδα, αλλά κι αν ακόμα δεν το κατορθώσουμε αυτό, μέσα από αυτή τη διαδικασία βγαίνουν κερδισμένοι και παίρνουν μια καλύτερη θέση μέσα στο ποδόσφαιρο.

Το δίκτυο ακαδημιών του Ατρομήτου δεν είναι φραντσάιζ, θέλουμε να δημιουργήσουμε κάποιους γεωγραφικούς πόλους με τα κριτήρια που θέλουμε εμείς και μέσα από αυτή την συνεργασία να έχουν όφελος και τα δύο μέρη. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θέλουμε να μεγαλώσουμε τον σεβασμό που υπάρχει για τον Ατρόμητο και να δημιουργήσουμε ακόμη περισσότερους φίλους και συγχρόνως να δημιουργήσουμε μια κυψέλη παιδιών που να μπορούμε να τα εντάξουμε στον Ατρόμητο μετά από κάποιο διάστημα.

Όμως εγώ είμαι πάντα ξεκάθαρος με τα παιδιά και τους λέω ότι δεν μπορούν να φτάσουν όλοι στην πρώτη ομάδα, είναι ξεκάθαρο αυτό. Ούτε θα έρθουν όλα τα παιδιά της Λάρδου στον Ατρόμητο, αλλά να είστε σίγουροι όμως και είναι υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε όλα τα παιδιά, γιατί όλα τα παιδιά έχουν θέση στο ποδόσφαιρο. Η συμβουλή που πάντα δίνω στα παιδιά είναι ότι όσο ανεβαίνετε τα σκαλιά του ποδοσφαίρου, να γίνεστε πιο ταπεινοί και θα είστε κερδισμένοι».

Ο Βαγγέλης Μπεκρής, υπεύθυνος εκπαίδευσης του δικτύου υπογράμμισε: «Από την πρώτη επαφή που είχαμε με τα μέλη του Ηρακλή Λάρδου, μου έκανε μεγάλη εντύπωση το μεράκι και η αγάπη που είχαν για την ομάδα. Είδαμε ένα γήπεδο που είναι πραγματικό στολίδι. Επίσης μου έκανε εντύπωση η αγωγή των παιδιών.

Πολλές φορές πάμε σε ομάδες και βλέπουμε τα παιδιά και από εκεί μπορεί να βγάλει κάποιος συμπεράσματα. Το πρώτο κομμάτι που δίνουμε ιδιαίτερη σημασία, είναι η παιδαγωγική, γιατί οι ακαδημίες είναι σχολεία, δημιουργούν προσωπικότητες και μετά όλα τα άλλα. Δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στο κομμάτι αυτό, γιατί θέλουμε οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργαζόμαστε να έχουν την ίδια φιλοσοφία. Πάντα στηριζόμαστε σε μια αρχή το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και δεν πάμε στο γήπεδο να τσακωθούμε, αλλά να μάθουμε σωστά το ποδόσφαιρο».

Τέλος ο Θανάσης Σερπάνος, υπεύθυνος τεχνικής του Ατρομήτου εξήγησε ότι «η τεχνική είναι ένα σημαντικό κομμάτι για τα μικρά παιδιά μέχρι να φτάσουν σε ηλικία να μπουν στην πρώτη ομάδα. Σκοπός αυτής της προπόνησης είναι να χτίσουμε αυτοπεποίθηση σε αυτά τα παιδιά και να δημιουργήσουμε παιδιά επιδέξια που να μην φοβούνται την μπάλα και να φτιάξουμε δημιουργικούς παίκτες.

Σήμερα κάναμε μια προπόνηση με την μεγάλη ομάδα και εμένα η χαρά μου είναι ότι ακόμη και μεγάλα παιδιά πάνω από 30 χρονών, έφυγαν ενθουσιασμένα. Αυτός είναι ο σκοπός μας, τα παιδιά να παιρνάνε ευχάριστα. Πόσω μάλλον όταν ένας ποδοσφαιριστής 33 χρονών ρωτάει πως το έκανε αυτό, να το κάνω πάλι. Φανταστείτε τα παιδιά».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments