Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Β' Δωδεκανήσου “Είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε”

“Είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε”

0
Dodekanisos

Είναι το μεγάλο φαβορί για να επιστρέψει στην Α’ Κατηγορία και έως τώρα το δείχνει. Ο λόγος για τον Αστέρα Μασσάρων που κατάφερε μετά από 6 αγωνιστικές να …πατήσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και φιλοδοξεί βέβαια να παραμείνει εκεί μέχρι και το τέλος.

Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που έχει αλλά και περισσότερο …μπαρουτοκαπνισμένος και υποψιασμένος μετά το περσινό πατατράκ, ο στυλοβάτης της ομάδας, ο προπονητής Σάββας Σταυρίδης είναι αποφασισμένος να …πάρει το αίμα του πίσω κατά κάποιον τρόπο και να επιστρέψει μαζί με την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία. Η μεγάλη φιλοδοξία του και η καθημερινή του δουλειά είναι μερικά μόνο από τα εχέγγυα για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.
Ο ίδιος με αφορμή την πρωτιά μετά τη νίκη επί της Αθλέτικο, άνοιξε την καρδιά του στο news12 και μίλησε για την πορεία της ομάδας και τους φετινούς στόχους…

“Η εικόνα της ομάδας ήταν αυτή που περίμενα μέσα στην εβδομάδα βάση της μεθοδολογίας που δουλέψαμε. Είδα αυτά που μέσα στην εβδομάδα δουλέψαμε και εστιάσαμε. Τα τέρματα μας είναι 16 υπέρ και 1 κατά ενώ έχουμε εκτίσει και το ρεπό μας έναντι των υπολοίπων ομάδων που είναι ψηλά. Είναι δυο πολύ σημαντικά στοιχεία. Αυτό που μπορώ να υποσχέθω στον κόσμο είναι ο Αστέρας θα καταθέτει σε κάθε παιχνίδι την ψυχή του. Αυτό είναι όρκος που έχουμε δώσει μαζί με τους παίκτες στα αποδυτήρια”.

-Ο Αστέρας έχει δεχθεί μόλις 1 γκολ και έχετε την καλύτερη άμυνα και στους δυο ομίλους. Πιστεύεις ότι αυτό είναι το κλειδί της επιτυχημένης σας πορείας μέχρι τώρα;
“Είναι πολλά πράγματα μαζί. Φέτος αποφασίσαμε να πάρουμε μεσοεπιθετικά παίκτες που έχουν ταλέντο και εμπειρία από μεγαλύτερες κατηγορίες. Στοχεύσαμε να πάρουμε παίκτες που γνωρίζονται από παλιά ούτως ώστε να έχουμε ομοιογένεια από την αρχή. Μέσα από την πολύ δουλειά που κάναμε το καλοκαίρι και την επίμονη προετοιμασία, τα παιδιά δούλεψαν αρκετά και έδειξαν από την αρχή να πιστεύουν πολύ στο στόχο. Το ρόστερ μας έχει πολύ βάθος καθώς έχουμε 27 παίκτες ετοιμοπόλεμους. Βέβαια καταλαβαίνετε ότι εγώ έχω πονοκέφαλο ακόμα και για τον καταρτισμό της 18αδας …(σ.σ. γέλια…). Δεν γίνεται όμως αλλιώς. Μέσα από την προσπάθεια που κάνουμε όλοι θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο που δεν είναι άλλος από την επιστροφή στην Α’ Κατηγορία. Όλοι είμαστε ήρεμοι και προσηλωμένοι στον στόχο μας. Δουλεύουμε πολύ μέσα στην εβδομάδα και αν όλοι κυλήσουν ομαλά και έτσι όπως εμείς θέλουμε, περιμένουμε μόνο το αποτέλεσμα της Κυριακής”.

-Θεωρείς ότι είσαι πρωτεργάτης της μέχρι τώρα πορείας σας;
“Εγώ μπορεί να τα λέω καλά αλλά αν τα …εργαλεία δεν είναι σωστά δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Η αλήθεια είνα ότι την μερίδα του λέοντος την έχουν οι παίκτες μου και μόνο αυτοί. Πάνω απ’ όλα είναι οι παίκτες. Όταν οι αθλητές είναι και καλοί δέκτες, τότε όλα είναι ρόδινα”.

-Για τους περισσότερους, ο Αστέρας Μασσάρων είναι το ακλόνητο φαβορί για να πάρει τον τίτλο. Είναι και η μοναδική ομάδα που έχει ξεκάθαρο στόχο την άνοδο…
“Έχουμε το θάρρος της γνώμης μας. Πιστεύουμε στη δυναμική μας και ξεκάθαρα δηλώνουμε αυτό που θέλουμε. Εμείς τολμούμε και βγαίνουμε προς τα έξω λέγοντας πως αυτοσκοπός μας είναι η επιστροφή στην Α’ Κατηγορία. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ πως είναι ποδόσφαιρο. Δεν έχουμε καταφέρει τίποτα ακόμα. Είμαστε ακόμα στην αρχή παρόλα που όλα δείχνουν ότι θα είμαστε ίσως η πιο δυνατή ομάδα στον όμιλο. Αυτό όμως από μόνο του δεν λέει τίποτα. Κάθε εβδομάδα όλοι δίνουμε εξετάσεις”.

-Βλέπεις κάποιες ομάδες που θα αποτελέσουν μεγάλους ανταγωνιστές στη μάχη του τίτλου;
“Σίγουρα θα υπάρξουν εκπλήξεις. Για παράδειγμα δεν νομίζω ότι περίμενε κανείς την Αθλέτικο να είναι εκεί που είναι. Μπράβο τους και συγχαρητήρια. Τους τιμάει όλους. Προσωπικά έλπιζα ότι θα έχω ανταγωνιστή τον Ευκλή και παρά το κακό ξεκίνημα νομίζω ότι θα μας ανταγωνιστεί πολύ. Το θέμα είναι ότι οι ομάδες που μας ακολουθούν κατά πόσο θα αντέξουν και αν θα έχουν διάρκεια στη συνέχεια του πρωταθλήματος”.

-Ποιος είναι ο μεγάλος σου στόχος;
“Στο δικό μου μυαλό είναι να χτίσω μια ομάδα στην Β’ Κατηγορία που θα μπορεί να σταθεί και στην Α’ Κατηγορία. Πιστεύω ότι πολλοπί αθλητές από το ρόστερ του Αστέρα όχι μόνο μπορούν να σταθούν στην Α’ Κατηγορία αλλά και να πρωταγωνιστήσουν. Μετά το περσινό πατατράκ και τα δικά μου λάθη, είμαστε αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε και να σταθεροποιηθούμε στην Α’ Κατηγορία. Στη Β’ Κατηγορία είμαστε πάντα δυνατοί ενώ στην Α’ Κατηξγορία κάποιες φορές δεν είμαστε. Γονατίσαμε, πέσαμε αλλά τώρα είμαστε πανέτοιμοι για να επιστρέψουμε. Το γεγονός ότι έχουμε δικό μας γήπεδο και φίλαθλο κόσμο είναι δυο πολύ σημαντικά στοιχεία. Παράλληλα είναι πολύ καλό το ότι ο Αστέρας έχει δικές του Ακαδημίες”.

-Την διαιτησία πως την βλέπεις μέχρι τώρα;
“Στα χρόνια που είμαι προπονητής δεν ασχολούμαι με την διαιτησία. Οι άνθρωποι έχουν πολύ δύσκολο έργο οι άνθρωποι. Υπάρχουν πολλοί νεαροί διαιτητές αλλά και έμπειροι. Τα όποια λάθη είναι ανθρώπινα. Όλοι προσπαθούν να είναι ακριβοδίκαιοι. Είμα πεπεισμένος ότι η Δωδεκανησιακή διαιτησία έχει μέλλον”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments