«Η υπερθέρμανση του πλανήτη πιο τρομακτική …και από έναν πυρηνικό πόλεμο»

0
Dodekanisos

Μια αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας για περισσότερο από 1,5 βαθμό τις επόμενες δυο δεκαετίας είναι κάτι πιο τρομακτικό από έναν πυρηνικό πόλεμο, ισχυρίστηκε με δηλώσεις που έκανε από το Βιετνάμ ο Τζο Μπάϊντεν.

«Η μόνη υπαρξιακή απειλή που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα ακόμη πιο τρομακτική από έναν πυρηνικό πόλεμο είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη που θα ξεπεράσει τον 1,5 βαθμό τα επόμενα 20-10 χρόνια. Αυτό θα ήταν πραγματικό πρόβλημα. Δεν υπάρχει τρόπος επιστροφής από αυτό», είπε ο Μπάιντεν, σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο .

Το ταξίδι του Μπάιντεν στο Βιετνάμ έγινε μετά την Ινδία για μια συγκέντρωση της G20 . Στα σχόλιά του, σημείωσε την αυξανόμενη παγκόσμια εστίαση στην κλιματική αλλαγή.
«Πολλοί από εσάς που είστε εμπειρογνώμονες εξωτερικής πολιτικής έχετε ασχοληθεί εδώ και πολύ καιρό. Σκεφτήκατε ποτέ ότι θα καθόσασταν σε μια διάσκεψη της G20 και όλοι θα ήταν απασχολημένοι με την έννοια της υπερθέρμανσης του πλανήτη;» είπε ο Μπάιντεν. «Ούτε για αστείο. Το σκέφτηκε κανείς ποτέ αυτό;»

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments