“Η Ρωσία πάντα υποστήριζε τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους”

0
Dodekanisos

«Η δημιουργία ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους είναι αυτό που πάντα υποστήριζε η Ρωσία», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε νέα τοποθέτηση που έκανε με αφορμή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

«Πάντα υποστηρίζαμε την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εννοώ, πρώτα από όλα, τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. Αυτή είναι η ρίζα όλων των προβλημάτων. Η θέση της Ρωσίας για τη διευθέτηση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης δεν προέκυψε ως αποτέλεσμα των πρόσφατων τραγικών γεγονότων, αλλά διαμορφώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες».
«Και αυτή η θέση είναι γνωστή τόσο στην ισραηλινή πλευρά όσο και στους φίλους μας στην Παλαιστίνη», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι «εξακολουθούν να υπάρχουν σήμερα πολιτικά πρόσωπα και ειδικοί σε αυτές τις χώρες που πιστεύουν ότι είναι απαραίτητο να ακολουθηθεί ο δρόμος της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου κράτους. Αλλά εκείνοι που προσπαθούν για δεκαετίες να λύσουν αυτό το πρόβλημα με τη βία έχουν το πάνω χέρι. Δυστυχώς, αυτό οδηγεί σε τέτοια τραγικά γεγονότα όπως βλέπουμε τώρα», είπε ο Πούτιν.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments