“Η Ρωσία φταίει για την οικονομική κρίση των Γερμανών!”

0
Dodekanisos

Η κρίση κόστους ζωής στη Γερμανία οφείλεται στη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία και όχι στην υπόσχεση του Βερολίνου για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, σύμφωνα με το γερμανίδα Υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμπολ, σε συνέντευξή της στη Bild που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

Η Baerock ρωτήθηκε σχετικά με την πρόσφατη υπόσχεση του Βερολίνου για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, η οποία αντιμετωπίστηκε με αυξανόμενο πληθωρισμό στη Γερμανία, γεγονός που έκανε πολλούς να περικόψουν τις δαπάνες για πράγματα όπως οι διακοπές. «Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των δύο», είπε. «Δεν είναι η στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία που βλάπτει τους Γερμανούς, αλλά η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας».

«Αυτός ο ρωσικός επιθετικός πόλεμος δεν είναι μόνο η αιτία της καταστροφικής κατάστασης στην Ουκρανία… αλλά είναι και ο λόγος για τον οποίο η παγκόσμια οικονομία έχει μπει σε μια άλλη κρίση μετά τον Covid-19. Με άλλα λόγια, σε όλους εκείνους που τώρα λένε: «Κάνε κάτι για τον πληθωρισμό», τους απαντώ: Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους αυτός ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει».
Το Βερολίνο υποστήριξε ανοιχτά το Κίεβο στη σύγκρουση με τη Μόσχα και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ολοκλήρωσε ένα ακόμη πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία αξίας 700 εκατομμυρίων ευρώ (786 εκατομμύρια δολάρια). Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι η χώρα του αναμένει να παράσχει στην Ουκρανία παραδόσεις όπλων συνολικής αξίας 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2027.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments