“Η παλιά Ουκρανία έχει πεθάνει!”, λέει πρώην βοηθός του Ζελένσκυ

0
Dodekanisos

Η Ουκρανία δεν μπορεί να υπάρχει ως μονοεθνικό και μονοπολιτισμικό κράτος εντός των συνόρων της του 1991, κάτι που είναι η ουσία αυτού που επιδιώκει η κυβέρνηση του προέδρου Volodymyr Zelenksy στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία, δήλωσε ο πρώην βοηθός του Alexei Arestovich σε συνέντευξή του. Ο πρώην αξιωματούχος χαρακτήρισε το εθνικιστικό ουκρανικό εγχείρημα «νεκρό», δηλώνοντας ότι το Κίεβο δεν μπορεί να βρει ανθρώπους πρόθυμους να αγωνιστούν για αυτό. Ισχυρίστηκε ότι το 30% έως το 70% των στρατευμάτων της πρώτης γραμμής αρνούνται να μπουν στη μάχη και αναζητούν ευκαιρίες να λιποτακτήσουν. Σύμφωνα με τον Αρέστοβιτς, “με αυτό τον τρόπο επήλθε τιμωρία σε αυτό το σύστημα και σφραγίστηκε το τέλος του».

“Η δήλωση του Ζελένσκι ότι η στρατιωτική ηγεσία της Ουκρανίας θέλει να κινητοποιήσει έως και 500.000 ανθρώπους για την πολεμική προσπάθεια φαίνεται να είναι μια μορφή «τρολαρίσματος από τους διοικητές, είπε ο Αρέστοβιτς. Ο στόχος είναι απολύτως μη ρεαλιστικός”, υποστηρίζει.

“Άνθρωποι διαφορετικών πολιτισμών εκτός της Ουκρανίας, είτε είναι Ρώσοι είτε κάτι άλλο, δεν θέλουν να πολεμήσουν για μια μονοεθνική Ουκρανία επειδή το Κίεβο κάνει διακρίσεις εναντίον τους, σημείωσε ο σχολιαστής. Το ίδιο ισχύει για τους ανθρώπους που ζουν σε εδάφη υπό ρωσικό έλεγχο, τα οποία το Κίεβο θέλει να πάρει πίσω με τη βία”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments