Αρχική Videos “Η Παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία μπορεί να λήξει τον επόμενο...

“Η Παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία μπορεί να λήξει τον επόμενο χρόνο”

0

Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, δήλωσε ότι η παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία, που κηρύχθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, μπορεί να λήξει το επόμενο έτος.

«Ελπίζουμε ότι το επόμενο έτος θα είμαστε σε θέση να πούμε ότι δεν είναι πλέον πανδημία», δήλωσε ο Gebrejezus σε συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία του ΠΟΥ στη Γενεύη. Αν και πρόσθεσε ότι «ο ιός θα παραμείνει μαζί μας», τόνισε ότι «ο κόσμος έχει πλέον τα εργαλεία -εμβόλια, φάρμακα και κώδικα συμπεριφοράς- για να τον αντιμετωπίσουμε». Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν μπορεί να δηλώσει ότι η πανδημία «τελείωσε», αλλά μπορεί να άρει την «έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία», η οποία κηρύχθηκε στα τέλη του 2020 λόγω του κορωνοϊού.

Όσον αφορά την αύξηση του αριθμού των μολυσμένων ανθρώπων στην Κίνα, ο Διευθυντής Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν, δήλωσε ότι η έκρηξη των αριθμών σε αυτή τη χώρα δεν ήταν αποτέλεσμα της ακύρωσης της πολιτικής μηδενικού Covid, προσθέτοντας ότι ο ιός εξαπλώνεται έντονα ακόμη και πριν από την άρση των περιοριστικών μέτρων. «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια αφήγηση ότι η Κίνα άρει τους περιορισμούς και ξαφνικά η ασθένεια βγήκε εκτός ελέγχου, αλλά η ασθένεια εξαπλώθηκε γρήγορα επειδή, πιστεύω, τα μέτρα ελέγχου δεν την εμπόδισαν και νομίζω ότι η Κίνα αποφάσισε στρατηγικά ότι δεν ήταν περισσότερο η καλύτερη επιλογή», είπε ο Ράιαν.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments