“Η Ουγγαρία δεν πρόκειται να υποκύψει στον εκβιασμό των Βρυξελλών!”

0
Dodekanisos

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ουγγαρίας, Γιάνος Μπούκα, δήλωσε στο X πρώην twitter ότι η Βουδαπέστη δεν θα ενδώσει στον «εκβιασμό» των Βρυξελλών. Προηγουμένως, ένα δημοσίευμα των Financial Times ισχυριζόταν ότι η ΕΕ θα προσπαθούσε να σαμποτάρει την οικονομία της χώρας εάν η Βουδαπέστη συνέχιζε την άρνησή της να συμφωνήσει σε ένα ευρωπαϊκό πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία

Πριν από την επικείμενη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν ανακοίνωσε ότι θα μπλοκάρει ξανά τη χρήση του κοινού προϋπολογισμού της ΕΕ για την παροχή 50 δισεκατομμυρίων ευρώ (54 δισεκατομμύρια δολάρια) για την Ουκρανία.

«Η Ουγγαρία δεν υποκύπτει στον εκβιασμό! Το έγγραφο που συντάχθηκε από γραφειοκράτες των Βρυξελλών επιβεβαιώνει μόνο αυτό που η ουγγρική κυβέρνηση λέει εδώ και καιρό: η πρόσβαση στα κονδύλια της ΕΕ χρησιμοποιείται από τις Βρυξέλλες για πολιτικό εκβιασμό», είπε ο Γιάνος Μπoύκα και πρόσθεσε και τα εξής:

«Η Ουγγαρία δεν δημιουργεί σύνδεση μεταξύ της στήριξης της Ουκρανίας και της πρόσβασης στο ταμείο της ΕΕ και απορρίπτει άλλους παράγοντες που το κάνουν. Η Ουγγαρία συμμετείχε εποικοδομητικά στις διαπραγματεύσεις και θα συνεχίσει να το κάνει, αλλά δεν θα επιτρέψει να εκβιαστεί».

Ο Μπόκα εξήγησε ότι η οικονομική ανάπτυξη της Ουγγαρίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ξένες επενδύσεις, οι οποίες με τη σειρά τους οδηγούνται από ένα «υψηλό επίπεδο χρηματοδότησης από την ΕΕ».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments