“Η Ουάσινγκτον άναψε το πράσινο φως για το τέλος του Ζελένσκυ!”

0
Dodekanisos

«Η Ουάσιγκτον έδωσε το πράσινο φως στους εταίρους της να «χτυπήσουν» τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι καθώς έχει γίνει ενοχλητικός», ισχυρίστηκε ο Λευκορώσος ηγέτης Αλεξάντερ Λουκασένκο κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης την Παρασκευή. Ο Λουκασένκο επεσήμανε τη συνεχιζόμενη διαμάχη σιτηρών μεταξύ Πολωνίας και Ουκρανίας ως παράδειγμα αυτής της νέας πολιτικής, σημειώνοντας ότι η Βαρσοβία ήταν ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Ζελένσκι, αλλά τώρα ασκεί έντονη κριτική στον εταίρο της.

Αυτή η αλλαγή συνέβη αφού η Πολωνία, μαζί με την Ουγγαρία και τη Σλοβακία, απαγόρευσαν μονομερώς την εισαγωγή ουκρανικών σιτηρών παρά το γεγονός ότι η ΕΕ επέλεξε να άρει το εμπάργκο της σε όλο το μπλοκ. Με τη σειρά του, το Κίεβο υπέβαλε διαφωνίες κατά των τριών χωρών στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.
«Πιστεύετε ότι η Πολωνία ασκεί πίεση στη φτωχή Ουκρανία σήμερα χωρίς λόγο; Όχι, τους έχει δοθεί το πράσινο φως από το εξωτερικό: Πρέπει να απορρίψουμε αυτόν τον Ζελένσκι, τον έχουμε βαρεθεί», είπε ο Λουκασένκο. Σημείωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν επερχόμενες προεδρικές εκλογές και πρότεινε ότι κανείς δεν θα νοιαστεί για τον Ζελένσκι σε αυτό το σημείο. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τόνισε την Παρασκευή ότι η Ουάσιγκτον θα παραμείνει με τον Ζελένσκι καθ’ όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας και ανακοίνωσε ότι τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams θα αρχίσουν να φτάνουν στην Ουκρανία την επόμενη εβδομάδα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments