Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα «Η μάχη κατά του καρκίνου μπορεί και πρέπει να κερδηθεί»

«Η μάχη κατά του καρκίνου μπορεί και πρέπει να κερδηθεί»

0
Dodekanisos

Ο Δρα. Στέφανος Ι. Δράκος, πολιτευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου, με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Οκτωβρίου, παγκόσμιας ημέρας κατά του καρκίνου του μαστού, προέβη στην κάτωθι δήλωση:

«Οι γυναίκες – ηρωϊδες, εργαζόμενες, μητέρες, σύζυγοι, σύντροφοι, αδελφές, κόρες, που έρχονται αντιμέτωπες με την ασθένεια του καρκίνου του μαστού, αποδεικνύουν στην πράξη πως η δύναμη της ψυχής κάθε ανθρώπου μπορεί να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει επιτυχώς τον όποιο κίνδυνο όσο μεγάλος ή απροσπέλαστος και εάν είναι.

Η 25η Οκτωβρίου, παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού, αφορά όλες τις γυναίκες, αλλά αφορά και όλους εμάς, τους ανθρώπους, αφού ο καρκίνος του μαστού αποτελεί παγκοσμίως την πιο συχνή μορφή εμφάνισης καρκίνου στις γυναίκες, στους δικούς μας ανθρώπους.

Αυτή τη μάχη, οφείλουμε να τη δίνουμε ενωμένοι. Οφείλουμε να δρούμε με έρευνα, με ενημέρωση, με πρόληψη ή έστω και κατασταλτικά εάν δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα. Σε κάθε περίπτωση η μάχη μπορεί και πρέπει να κερδηθεί, αυτό οφείλουμε να είναι το μήνυμά μας. Μήνυμα ελπίδας, νίκης, σωτηρίας. Αγάπη και φροντίδα προς τον εαυτό μας, χωρίς φόβο ή ηττοπάθεια.

Σε ότι με αφορά η ασθένεια του καρκίνου εν γένει – όπως ήδη γνωρίζετε – με έχει απασχολήσει εμπράκτως, αφού σχετική επιστημονική μου δημοσίευση, αποτέλεσμα κοπιαστικής και επίπονης έρευνας, που αφορά στη μαθηματική μοντελοποίηση της εξέλιξης των καρκινικών όγκων με σκοπό τη βέλτιστη θεραπεία, έχει δημοσιευτεί στο AmericanJournalofBiomedicalEngineering» με τίτλο: «OnStochasticModelfortheGrowthofCancerTumorbasedontheFiniteElementMethod».

Στο κάτωθι link, μπορείτε να διαβάσετε/μελετήσετε τη σχετική ερευνητική μου εργασία:

https://www.academia.edu/33095340/On_Stochastic_Model_for_the_Growth_of_Cancer_Tumor_based_on_the_Finite_Element_Method?auto=download&fbclid=IwAR2329KHMzap2dC83ERyX1TQ_U1cuYsWOoYQG-spZsIjazkvHMI7x_bNMC0

Με εκτίμηση,
Δρ. Στέφανος I. Δράκος
Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.
Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.
Μέλος Μητρώου Πολιτικών Στελεχών Ν.Δ.&Τομέα Μεταφορών & Υποδομών Ν.Δ.
Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments