Αρχική Videos Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει αγοράσει ήδη χάπια για τον κορωνοϊό

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει αγοράσει ήδη χάπια για τον κορωνοϊό

0
Dodekanisos

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση παρήγγειλε τα αντιιικά χάπια της Pfizer για τον COVID-19 για 10 εκατομμύρια Αμερικανούς. O ίδιος δήλωσε ενθουσιασμένος από τα δεδομένα που παρουσίασε η εταιρεία και που λένε ότι το χάπι είναι αποτελεσματικό στην μείωση του κινδύνου σοβαρής ασθένειας σε άτομα που έχουν τον κορωνοϊό.

Ο Μπαϊντεν επεσήμανε ότι “αρκετά βήματα απομένουν προτού καταστεί διαθέσιμο το χάπι, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Για να βεβαιωθούμε ότι είμαστε έτοιμοι, η Κυβέρνηση μου έχει ήδη παραγγείλει αρκετά από αυτά τα χάπια για τη θεραπεία 10 εκατομμυρίων Αμερικανών. Ο εμβολιασμός και το αναμνηστικό εμβόλιο παραμένουν τα πιο σημαντικά εργαλεία που έχουμε για να σώσουμε ζωές. Αλλά εάν αυτή η θεραπεία εγκριθεί, πράγματι – και μόλις τα χάπια είναι ευρέως διαθέσιμα – θα σηματοδοτήσει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην πορεία μας για έξοδο από την πανδημία», τόνισε ο Μπάϊντεν.

Νωρίτερα, η Pfizer είπε ότι το χάπι της για τον COVID-19 έδειξε σχεδόν 90 τοις εκατό αποτελεσματικότητα στην πρόληψη νοσηλειών και θανάτων σε ασθενείς υψηλού κινδύνου και πρόσφατα εργαστηριακά δεδομένα δείχνουν ότι το φάρμακο διατηρεί την αποτελεσματικότητά του έναντι της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Omicron του COVID-19.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments