“Η κυβέρνηση θέλει να υποτάξει τη χώρα στη Γερμανία”

0
Dodekanisos

Άστραψε και βρόντηξε κατά του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ ο ηγέτης των συντηρητικών στην Πολωνία Jarosław Kaczyński (Γιάροσλαβ Κατσίνσκι). Μιλώντας σε υποστηρικτές του κόμματος του, παρομοίασε τη συμπεριφορά του Πολωνού πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ με αυτή του Αδόλφου Χίτλερ. Κατηγόρησε την αριστερή-φιλελεύθερη κυβέρνηση, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της τον περασμένο μήνα, ότι «παραβιάζει ευθαρσώς τη δημοκρατία και το νόμο από την αρχή».

«Η επιθυμία του Τουσκ είναι η θέλησή του να είναι νόμος. Ήδη υπήρξαν εκείνοι για τους οποίους η θέλησή τους ήταν επίσης νόμος. Η διαθήκη του φύρερ ήταν νόμος», είπε. Στη Ναζιστική Γερμανία, υπήρχε μια ιδέα γνωστή ως «Führerprinzip» (Φούρερ πριν ζιπ), η οποία επέτρεπε στον Αδόλφο Χίτλερ να υπαγορεύει νόμο απλώς με προφορική εντολή, η οποία ήταν πιο σημαντική από το γραπτό δίκαιο και δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί».

Ο ηγέτης των συντηρητικών είπε επίσης ότι ο Ντόναλντ Τουσκ υποτάσσει την Πολωνία στη Γερμανία. «Ο πρωθυπουργός ηγείται μιας επιχείρησης ειρήνευσης που έχει σχεδιαστεί για να καταστρέψει την κυριαρχία της Πολωνίας και να μας μετατρέψει σε αγρότες για ανθρώπους από τη Δυτική Ευρώπη, ειδικά τη Γερμανία», είπε ο Kaczyński.  Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση του Τουσκ ότι «βάναυσα» κατέλαβε τα δημόσια μέσα ενημέρωσης «χωρίς καμία νομική βάση». «Ένα από τα στοιχεία της πολιτικής του Ντόναλντ Τουσκ είναι η καταστροφή του πλουραλισμού των μέσων ενημέρωσης», είπε. «Οι Πολωνοί δεν πρέπει να γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει. Όπως ακριβώς στην εποχή του κομμουνισμού».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments