«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία»

0
Dodekanisos

«Η αναίτια προσαγωγή ύστερα από προσωπική παραίνεση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γ. Οικονόμου, ο σχηματισμός δικογραφίας και η μετατροπή σε σύλληψη του 22χρονου Παλαιστίνιου, επειδή ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία μαζί με την ελληνική σε στύλο στο κέντρο της Αθήνας, έρχεται να καταδείξει για πολλοστή φορά, την κατάθεση διαπιστευτηρίων υποτέλειας και υποταγής της φερόμενης ως ελληνικής κυβέρνησης σε ξένες και αλλότριες δυνάμεις».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΠΑΜ αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις. Όλη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Η αναίτια προσαγωγή ύστερα από προσωπική παραίνεση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γ. Οικονόμου, ο σχηματισμός δικογραφίας και η μετατροπή σε σύλληψη του 22χρονου Παλαιστίνιου, επειδή ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία μαζί με την ελληνική σε στύλο στο κέντρο της Αθήνας, έρχεται να καταδείξει για πολλοστή φορά, την κατάθεση διαπιστευτηρίων υποτέλειας και υποταγής της φερόμενης ως ελληνικής κυβέρνησης σε ξένες και αλλότριες δυνάμεις.

Η επίκληση του άρθρου 141 του Ποινικού Κώδικα: «Όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος…», προκειμένου να αιτιολογηθεί η προσαγωγή, εκτός του ότι είναι το λιγότερο αυθαίρετη και καταχρηστική, οδηγεί και σε αμείλικτα ερωτήματα:

  1.  Από ποιόν ακριβώς κινδυνεύει το ελληνικό κράτος, ή οι κάτοικοί του με μορφή αντιποίνων, λόγω της συμβολικής έπαρσης των σημαιών Παλαιστίνης και Ελλάδας σε μια λαϊκή κινητοποίηση; Από το σύμμαχο κράτος του Ισραήλ;
  • Αν η συμβολική έπαρση των σημαιών Παλαιστίνης και Ελλάδας σε μια λαϊκή κινητοποίηση ενεργοποιεί το 141 του Π.Κ., τότε η κυβερνητική εντολή για την απεικόνιση στην πρόσοψη της ελληνικής Βουλής της σημαίας του κράτους-απαρτχάιντ του Ισραήλ που σήμερα προβαίνει σε πολιτικές γενοκτονίας στην Παλαιστίνη, και καταδικάζεται από τον ίδιο τον ΟΗΕ, τι ακριβώς ενεργοποιεί;
  • Αποτελεί εχθρικό σύμβολο η παλαιστινιακή σημαία και εχθρική κρατική οντότητα η Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης για το ελληνικό κράτος σύμφωνα με τα εθνικά συμφέροντα και την διακηρυγμένη ελληνική πολιτική, ή αυτά ετεροκαθορίζονται και υπαγορεύονται ανάλογα με τους βαθμούς εξάρτησης προς ξένες δυνάμεις;
  • Μήπως η Ελλάδα προετοιμάζεται να διαρρήξει οριστικά κι επίσημα τους ιστορικούς δεσμούς και τις φιλικές σχέσεις της με την Παλαιστίνη, να άρει την ομόφωνη απόφαση της Βουλής για την ίδρυση Παλαιστινικού κράτους, να κλείσει την  επίσημη Διπλωματική Αντιπροσωπεία της στο Ψυχικό για χάρη της ναζιστικής πολιτικής του σιωνιστικού Ισραήλ;

Καταδεικνύεται ότι η συγκεκριμένη προσαγωγή και σύλληψη του νεαρού Παλαιστίνιου όχι μόνο δεν αιτιολογείται από το άρθρο 141 του Π.Κ., όχι μόνο είναι αυθαίρετη και καταχρηστική, αλλά μεθοδεύει την καταστολή και σηματοδοτεί την ποινικοποίηση οποιασδήποτε λαϊκής αντίδρασης και αλληλεγγύης απέναντι στην συνεχιζόμενη πολιτική εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας του κράτους του Ισραήλ στην Παλαιστίνη.

Είναι δε η ελληνική, η μοναδική κυβέρνηση που προχώρησε σε προσαγωγές και συλλήψεις για απλές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις υπέρ των Παλαιστίνιων, πρωτοπορώντας στην ποιότητα καταστολής σε όλη την ΕΕ αλλά και στις ίδιες τις ΗΠΑ, εκπλήσσοντας ακόμα και τον σφαγέα Νετανιάχου. Άξιοι οι μισθοί.

Βέβαια η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να προχωρά σε προσαγωγές και συλλήψεις σε όποιον υπερασπίζεται τους Παλαιστίνιους και τον αγώνα τους, αλλά προστρέχει στην συνδρομή του Κεντρικού Ισραηλινού Συμβουλίου Ελλάδας (ΚΙΣΕ) διά μέσου του υπουργού Παιδείας κ. Πιερρακάκη, προκειμένου να αποκηρύξουν από κοινού την Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Ανακοίνωση  όπου η ΟΛΜΕ καταδικάζει την  συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών εδώ και τόσες δεκαετίες από το Ισραήλ, την εξόντωση αμάχων και παιδιών, τους εποικισμούς, ενώ καλούσε και σε πανελλαδική συμμετοχή στην ημέρα δράσης υπέρ του παλαιστινιακού λαού.

Το ΚΙΣΕ τολμά με Ανακοίνωση-Απάντηση και την ευγενική συνδρομή Πιερρακάκη που αναφέρθηκε σε φανατισμό και αντισημιτισμό, να ταυτίσει την Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ με την επιχειρηματολογία της Χαμάς, να την κατηγορήσει για αντισημιτισμό και δαιμονοποίηση του Ισραήλ, μόνο και μόνο γιατί κατήγγειλε τις πολιτικές γενοκτονίας και στάθηκε στο πλευρό των αδύναμων της Παλαιστίνης.

Το ΚΙΣΕ, που ποτέ δεν στάθηκε αλληλέγγυο με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας. Που υποστήριξε τους δικτάτορες της Απριλιανής χούντας και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Αποδεικνύει σήμερα ότι αποτελεί διαχρονικό πράκτορα των συμφερόντων του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ εντός Ελλάδας, ευθυγραμμιζόμενο με τις πολιτικές γενοκτονίας που συντελούνται από τις 7 Οκτωβρίου στην Λωρίδα της Γάζας.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία και λειτουργεί ως εντολοδόχος του κράτους-απαρτχάιντ του Ισραήλ. Και πως να μην λειτουργεί ως εντολοδόχος, όταν η υποτέλεια και η εξάρτηση της χώρας από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, επέβαλαν την εφαρμογή της StatusofForcesAgreement (SOFA) με το σιωνιστικό κράτος.

Η SOFA αφορά την συμφωνία για το καθεστώς ξένων δυνάμεων εντός της χώρας, όπου προβλέπεται η μόνιμη εγκατάσταση ισραηλινών πολεμικών δυνάμεων και ασκείται καθεστώς ετεροδικίας. Συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση της πρώτης φορά Αριστεράς με τον τότε υπουργό Άμυνας κ. Καμμένο και εμβαθύνει η σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η SOFA, κατατάσσει την Ελλάδα στις άμεσα πολεμικά εμπλεκόμενες χώρες στο πλευρό του Ισραήλ, με το έδαφός της χώρας μας να προσφέρεται για την παροχή διευκολύνσεων στην πολεμική μηχανή του, να αποτελεί ορμητήριο για τις πολεμικές επιχειρήσεις, ενώ  το προνόμιο του στρατηγικού βάθους που δίνεται στο σιωνιστικό καθεστώς, να καθιστά την ελληνική επικράτεια εκτεθειμένο και αναλώσιμο φυλάκιο στην κλιμάκωση του πολέμου.

Το ΕΠΑΜ, απέναντι στις κατάπτυστες, άκρως επικίνδυνες εντολοδόχες όσο και αντεθνικές πολιτικές της κυβέρνησης  Μητσοτάκη αλλά και την ταύτιση του ελληνικού κράτους με την πολιτική εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας που ασκεί το ναζιστικό καθεστώς του Ισραήλ, καταγγέλλει την φερόμενη ως ελληνική κυβέρνηση:

  • Για την πολιτική μεθόδευση καταστολής των λαϊκών αντιδράσεων μέσω προσαγωγών και συλλήψεων με καταχρηστική ενεργοποίηση του άρθρου 141 του Ποινικού Κώδικα.
  • Για την συνδρομή και συμπαράταξη με το ΚΙΣΕ στην επίθεση που εξαπέλυσε ενάντια στην ΟΛΜΕ
  • Για την συνέχιση και εμβάθυνση της SOFA, που διευκολύνει στο μέρος που της αναλογεί και επιτρέπει στο καθεστώς απαρτχάιντ του Ισραήλ να συνεχίζει την γενοκτονία εναντίον του παλαιστινιακού λαού, ταυτίζοντας και εμπλέκοντας την χώρα μας στην συντελούμενη γενοκτονία και την πολεμική αναμέτρηση στο πλευρό του Ισραήλ.
  • Για την πολιτική αποχής στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας και την επιτακτική εύρεση διπλωματικής λύσης.

Το ΕΠΑΜ διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι μία δημοκρατική πατριωτική κυβέρνηση που θέτει ως προτεραιότητα το συμφέρον του ελληνικού λαού και την ακεραιότητα στην διεθνή θέση της Ελλάδας, επιβάλλεται να προχωρήσει άμεσα στις εξής κινήσεις:

  • Την καταγγελία του ΚΙΣΕ έως και την νομιμότητα ύπαρξής του εντός ελληνικής επικράτειας, όσο βαρύνεται και λειτουργεί ως πράκτορας του εχθρού ενάντια στον ελληνισμό και μηχανισμός προπαγάνδας του σιωνιστικού καθεστώτος απαρτχάιντ του Ισραήλ, που στρέφεται κατάφωρα και διαχρονικά ενάντια στην εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας και προσβάλει χωρίς να εκπροσωπεί την πολύτιμη ελληνική εβραϊκή κοινότητα της χώρας.
  • Την υιοθέτηση άμεσων μέτρων ενάντια στο κράτος του Ισραήλ, όσο το ρατσιστικό και ναζιστικό καθεστώς Νετανιάχου δεν συμμορφώνεται με το πρόσφατο Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Μέτρα που θα αποβλέπουν στην διακοπή διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ, το κλείσιμο της Πρεσβείας και την απέλαση της διπλωματικής αποστολής, καθώς και αίτημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να ψηφιστούν  οικονομικές κυρώσεις ενάντια στο σιωνιστικό καθεστώς, όσο συνεχίζεται η συστηματική γενοκτονία και εφαρμόζονται οι πολιτικές εθνοκάθαρσης στην Παλαιστίνη.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments