«Η κατάργηση του βέτο των χωρών από την ΕΕ είναι μια προδοσία!»

0
Dodekanisos

Την αποδοκιμασία του για τις προτεινόμενες αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με την κατάργηση του βέτο των χωρών, εξέφρασε ο ηγέτης του Πολωνικού κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) Jarosław Kaczyński. «Οι αλλαγές αυτές αποτελούν μια υπαρξιακή απειλή για το πολωνικό κράτος», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε και τα εξής:

«Είναι ουσιαστικά μια στρατηγική ενορχηστρωμένη από εξωτερικές δυνάμεις, ειδικά του Βερολίνο, μέσω των Βρυξελλών, για τη διάλυση της κυριαρχίας της Πολωνίας, μειώνοντάς την σε μια περιοχή που κατοικείται απλώς από Πολωνούς αλλά διοικείται από το εξωτερικό».

Υπενθυμίζουμε ότι το ψήφισμα για την άρση του βέτο  εγκρίθηκε από τ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πριν από μερικές ημέρες με 291 ευρωβουλευτές να είναι υπέρ, 274 κατά ενώ  44 απείχαν. Συγκεκριμένα, εννέα Πολωνοί ευρωβουλευτές (που εκπροσωπούν κυρίως την πολωνική αριστερά) ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος. Εάν είχαν ψηφίσει διαφορετικά, αυτές οι ψηφοφορίες θα μπορούσαν να είχαν ανατρέψει την πίεση για τροποποιήσεις της Συνθήκης, όπως είπε ο Kaczyński. Ο ίδιος επέκρινε όλους τους ευρωβουλευτές που ψήφισαν κατά της παύσης αυτού του μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένων των Πολωνών εκπροσώπων, χαρακτηρίζοντας τη δράση τους ως προδοσία των πολωνικών συμφερόντων.

Ο Kaczyński είπε ότι οι προτεινόμενες αλλαγές στη Συνθήκη θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια άνιση Ένωση, παρέχοντας σε ορισμένα κράτη όπως η Γερμανία αυτόνομες εξουσίες λήψης αποφάσεων σε βασικούς τομείς ενώ αφαιρεί το ίδιο από άλλα, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας. Προειδοποίησε ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαίρεση εντός της Ένωσης, δημιουργώντας μια ιεραρχία κρατών με άνισα δικαιώματα και εξουσίες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments