“Η Γερμανία δεν μπορεί να βοηθήσει από μόνη της την Ουκρανία”

0
Dodekanisos

Η Γερμανία δεν θα βοηθήσει μόνη της την Ουκρανία, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, σύμφωνα με το Report, επικαλούμενο την Die Zeit.

«Σε τελική ανάλυση, δεν είναι δυνατόν για τη Γερμανία να κάνει περισσότερα οικονομικά ενώ άλλες χώρες συνεχίζουν να μην κάνουν τίποτα», είπε σε εκδήλωση της Ανατολικής Επιτροπής της Γερμανικής Οικονομίας. Σύμφωνα με τον Λίντνερ, εάν η Γερμανία χρειαστεί να σηκώσει μόνη της το βάρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, θα αντιμετωπίσει οικονομικές δυσκολίες.

Η έκκληση του Κρίστιαν Λίντνερ έρχεται εν μέσω αναφορών ότι η οικονομία της Γερμανίας συρρικνώθηκε κατά 0,3% πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας της Γερμανίας (Destatis), που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα, αυξάνοντας τον κίνδυνο οικονομικής συρρίκνωσης στην ευρύτερη ευρωζώνη. Η χώρα κατακλύζεται από συνεχείς μεγάλες διαδηλώσεις που ξεκίνησαν στις αρχές Ιανουαρίου, όταν οι αγρότες άρχισαν να αποκλείουν δρόμους και αυτοκινητόδρομους με τρακτέρ σε μια πανεθνική διαδήλωση. Το Βερολίνο ανακοίνωσε τη μείωση των γεωργικών επιδοτήσεων λίγο αφότου ανακοίνωσε τα σχέδιά του να διπλασιάσει σχεδόν την υποστήριξή του προς την Ουκρανία το 2024.

Η ρητορική του Λίντνερ απηχεί εκείνη του γερμανού υπουργού Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, ο οποίος είπε την περασμένη εβδομάδα ότι η δωρεά πολλών όπλων στο Κίεβο θα αποδυνάμωνε τις δυνάμεις του ίδιου του Βερολίνου. Ο Πιστόριους προειδοποίησε ότι το Βερολίνο πρέπει επίσης «να παρακολουθεί τις δικές του αμυντικές δυνατότητες».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments