“Η Γαλλία υποστηρίζει την στρατιωτική επέμβαση στο Νίγηρα”

0
Dodekanisos

Aποφασισμένη να υποστηρίξει ακόμα και την στρατιωτική επέμβαση στον Νίγηρα εκ μέρους της Ecowas είναι η Γαλλία. Είναι κάτι που δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν καθώς είπε ότι είναι ένας τρόπος προκειμένου να αποκατασταθεί η συνταγματική τάξη.

«Υποστηρίζουμε τη διπλωματική και, εάν αποφασιστεί, τη στρατιωτική δραστηριότητα της ECOWAS. Το Παρίσι δεν θα εγκαταλείψει την υποστήριξή του στον νόμιμα εκλεγμένο Πρόεδρο Μοχάμεντ Μπαζούμ», είπε μεταξύ άλλων ο Μακρόν.

Ο ίδιος απευθυνόμενος στους κατοίκους του Νίγηρα είπε ότι γίνεται μια προσπάθεια «να παραπλανηθούν στο ότι η Γαλλία είναι εχθρός του Νίγηρα» κάτι το οποίο δεν ισχύει όπως είπε. Το πρόβλημα για τον πληθυσμό του Νίγηρα, σύμφωνα με τα λόγια του, είναι ότι οι αντάρτες τον θέτουν σε κίνδυνο. Αυτός είναι ο λόγος που η χώρα χάνει τη διεθνή χρηματοδότηση που θα τη βοηθούσε να βγει από τη φτώχεια», σημείωσε. Την ίδια στιγμή, ο Μακρόν επέκρινε την κριτική που προέρχεται από την «Ουάσιγκτον και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», καθώς και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι η Γαλλία στηρίζει υπερβολικά τον πρόεδρο Μπαζούμ. «Δεν μπορούμε να περιμένουμε από άλλες αφρικανικές πρωτεύουσες να μας ακούσουν εάν δεν υποστηρίξουμε έναν πολιτικό ηγέτη, αν βρεθεί αντιμέτωπος με αυτό, τόνισε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments