Αρχική Αθλητικά νέα Η FIFA θέλει να αλλάξει το ποδόσφαιρο και οι φίλαθλοι αντιδρούν

Η FIFA θέλει να αλλάξει το ποδόσφαιρο και οι φίλαθλοι αντιδρούν [pics]

1
Πηγή: egypttoday.com
Dodekanisos

Η FIFA σκέφτεται να περάσει κάποιους νέους αμφιλεγόμενους κανονισμούς στο ποδόσφαιρο. Το πλάνο τις περιλαμβάνει μισάωρα ημίχρονα. Παράλληλα απεριόριστες αλλαγές και κατάργηση του πλαγίου άουτ με τα χέρια. Όπως ήταν λογικό οι φίλαθλοι αντέδρασαν. 

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε η «Mundo Deportivo» η Διεθνής Ομοσπονδία του ποδοσφαίρου αναζητά τρόπους για να βελτιώσει το ποδόσφαιρο. Στο πλάνο της περιλαμβάνονται οι εξής νέες καινοτομίες: 

  1. Αρχικά αντί για 90 λεπτά τα ματς θα χωριστούν σε δύο ημίχρονα των 30 λεπτών. 
  2. Ο διαιτητής θα έχει το δικαίωμα να σταματήσει τον χρόνο του αγώνα, όταν η μπάλα βγαίνει εκτός των τεσσάρων γραμμών (άουτ, κόρνερ, πλάγιο άουτ). Επιπλέον το πλάγιο θα εκτελείται με τα πόδια και όχι με τα χέρια. 
  3. Όσον αφορά τις αλλαγές, μετά την εξάπλωση του κορονοϊού έγιναν πέντε. Ωστόσο η FIFA σκέφτεται το ενδεχόμενο να υπάρχουν απεριόριστες αλλαγές. 
  4. Τέλος όσον αφορά την κίτρινη κάρτα θα υπάρχει πεντάλεπτη αποβολή. Ο ποδοσφαιριστής δηλαδή που θα τιμωρείται θα παρακολουθεί το ματς από τις πλαϊνές γραμμές του αγωνιστικού χώρου μέχρι να εισέλθει πάλι. 

Οι παραπάνω καινοτομίες θα εφαρμοστούν στο φετινό «Future of Football Cup», καινοτόμο τουρνουά Κ-19 με τη συμμετοχή ομάδων όπως η Αϊντχόφεν, η Άλκμααρ, η Λειψία και η Κλαμπ Μπριζ.

Αντιδράσεις από τους φιλάθλους

Όπως ήταν λογικό οι φίλαθλοι αντέδρασαν στο άκουσμα των νέων αλλαγών που σκέφτεται η FIFA. «Θέλουν να καταστρέψουν το όμορφο παιχνίδι», «η European Super League δεν ακούγεται κακή τελικά», ήταν μερικά από τα σχόλια των φιλάθλων. Αξίζει να σημειωθεί πως κάποιοι από τους κανονισμούς βρήκαν και υποστηρικτές. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] είναι η λέξη που μου έρχεται στο μυαλό διαβάζοντας το ρεπορτάζ για τις αλλαγές που θέλει να φέρει η FIFA στο ποδόσφαιρο. […]