“Η ΕΕ υποκινεί τη σύγκρουση στην Ουκρανία”

0
Dodekanisos

Την άποψη ότι ο κόσμος που βρίσκεται εκτός Ευρώπης δεν συμμερίζεται τη θέση που υπάρχει για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πίτερ Σιγιάρτο. Ο ίδιος επεσήμανε επίσης, πως δεν μπορεί να καταλάβει και τα  ευρωπαϊκά διπλά μέτρα και μέτρα που εφαρμόζονται σε συγκρούσεις σε άλλα μέρη του πλανήτη.

«Ο κόσμος εκτός Ευρώπης περιμένει ήδη με ανυπομονησία την ολοκλήρωση του πολέμου, καθώς δεν κατανοούν πολλές πτυχές. Για παράδειγμα, δεν καταλαβαίνουν πώς είναι δυνατόν όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βρίσκεται σε πόλεμο, να κοιτάζει προς τα κάτω με μια αίσθηση ηθικής ανωτερότητας, ενθαρρύνοντας τα μέρη να συμμετάσχουν σε ειρήνη, υποστηρίζοντας τις διαπραγματεύσεις και την άμεση παύση της βίας. Από την άλλη, όταν ξεσπά πόλεμος στην Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αυτή που υποκινεί τη σύγκρουση και παρέχει όπλα και όσοι υποστηρίζουν την ειρήνη στιγματίζονται αμέσως».

Είπε επίσης ότι άλλες χώρες δεν καταλαβαίνουν γιατί η Ευρώπη «κατέστησε αυτή τη σύγκρουση παγκόσμια» και γιατί οι άνθρωποι που ζουν στην Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική πρέπει να πληρώσουν γι’ αυτήν λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού, των τιμών της ενέργειας και των ασταθών προμηθειών τροφίμων .

Ο Szijjarto πρόσθεσε ότι η θέση της Ουγγαρίας για το θέμα αντιμετωπίζεται με “μεγάλο σεβασμό” εκτός ΕΕ, κάτι που είδε περισσότερες από μία φορές κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments