“Η ΕΕ έγινε υποτελής των ΗΠΑ, διαπραγματεύσεις τώρα χωρίς αυτές!”

0
Dodekanisos

Ένας βουλευτής της ΕΕ που ίδρυσε το σλοβακικό κόμμα PATRIOT προειδοποίησε τους συναδέλφους του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι η συνέχιση της αποστολής όπλων στην Ουκρανία θα σκοτώσει περισσότερους Σλάβους στη σύγκρουση του Κιέβου με τη Ρωσία και θα προκαλέσει μια βίαιη εξέγερση κατά της Δυτικής Ευρώπης.
«Πρέπει να σταματήσουμε να υποστηρίζουμε τη δολοφονία των Σλάβων», είπε ο Μίροσλαβ Ραντακόφσκι, καθώς οι ευρωβουλευτές συζητούσαν ένα αδιέξοδο σχέδιο παροχής 50 δισεκατομμυρίων ευρώ (54,6 δισεκατομμύρια δολάρια) σε πρόσθετη βοήθεια της ΕΕ στην Ουκρανία.
Ο Ραντακόφσκι είναι από τους πιο ένθερμους επικριτές της ΕΕ για τη χρηματοδότηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και έδωσε ένα από τα αντίθετα ψηφοδέλτια όταν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία τον Νοέμβριο του 2022 να χαρακτηρίσει τη Ρωσία ως «κράτος χορηγός της τρομοκρατίας». Υποστήριξε ότι η κρίση στην Ουκρανία είναι «πρόβλημα των ΗΠΑ και των παγκόσμιων συμφερόντων τους».
«Η ΕΕ έχει γίνει υποτελής των ΗΠΑ», είπε ο Ραντακόφσκι. «Πρέπει να ξεκινήσουμε ειρηνευτικές συνομιλίες, αλλά χωρίς τις ΗΠΑ. Πρέπει να σταματήσουμε τη δολοφονία».
Ο Σλοβάκος πολιτικός έκανε τα σχόλιά του καθώς οι ευρωβουλευτές συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν το τελευταίο πακέτο βοήθειας του μπλοκ για την Ουκρανία, στο οποίο ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν άσκησε βέτο τον Δεκέμβριο. Οι ηγέτες της ΕΕ προσπάθησαν να πιέσουν τον Όρμπαν να αλλάξει γνώμη πριν το θέμα τεθεί σε νέα ψηφοφορία την 1η Φεβρουαρίου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments