«Η ΕΕ  δεν είναι τόσο ισχυρή για να αντιμετωπίζεται σοβαρά από τη Ρωσία»

0
Dodekanisos

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι αρκετά ισχυρή ώστε να αντιμετωπίζεται σοβαρά από τη Ρωσία, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

«Δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης. Το πρόβλημά μας είναι η έλλειψη δύναμης. Εμείς, οι Ευρωπαίοι, δεν είμαστε αρκετά δυνατοί για να μας αντιμετωπίζουν σοβαρά οι Ρώσοι. Είναι ένα παιχνίδι εξουσίας», είπε σε μια συνομιλία με τον πρώην καγκελάριο της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Σούσελ, που δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα Die Presse .

«Η Ουκρανία δεν θα παράσχει καμία πρόσθετη ασφάλεια σε εμάς, τους Ευρωπαίους, επειδή η πλειοψηφία από εμάς είμαστε ήδη μέλη του ΝΑΤΟ, το οποίο είναι πολύ ισχυρότερο από τη Ρωσία», συνέχισε ο Όρμπαν. «Δεν υπάρχει κίνδυνος να επιτεθεί η Ρωσία σε ένα μέλος του ΝΑΤΟ».

Ο ίδιος πρόσθεσε και τα εξής:
«Δύο εβδομάδες πριν ξεσπάσει ο πόλεμος ήμουν στη Μόσχα και είχα την αίσθηση ότι μια εισβολή ήταν δυνατή. Μετά την επίσκεψή μου, ανέφερα τις εντυπώσεις μου στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ και του είπα ότι είμαστε σε μπελάδες γιατί οι Ρώσοι πιστεύουν ότι αργά ή γρήγορα θα πρέπει να επιλύσουν τη σύγκρουση με την Ουκρανία με τη βία εάν η Ουκρανία θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments