“Η Δύση έχει πάψει να βασίζεται στον Ζελένσκυ!”

0
Dodekanisos

«Η Δύση έχει πάψει να βασίζεται στον Ζελένσκι και μόνο μια χώρα παραμένει ο προσωπικός και κύριος μέντορας του!». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον στρατιωτικό αναλυτή Yuriy Podoljaka και ειπώθηκαν κατά την διάρκεια συνέντευξης του στο Ρωσικό κανάλι Russia 1:

«Η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία είναι τέτοια που ο Ζελένσκι έχει ξεκάθαρα χάσει τον ρόλο του και οι οπαδοί χρειάζονται έναν νέο ηγέτη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες το καταλαβαίνουν και μόλις το καταλάβουν στη Μεγάλη Βρετανία, η ζωή του Ζελένσκι δεν θα αξίζει δεκάρα», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον Podoljaka, η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σχεδιάστηκε ως γρήγορη διείσδυση. Υποτίθεται ότι θα έφταναν στην Αζοφική Θάλασσα μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού. Αυτό όμως φαίνεται σχεδόν μη ρεαλιστικό, δεδομένου ότι το λεγόμενο δεύτερο κύμα συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα χωρίς σημαντικά αποτελέσματα. Η κίνηση στο μέτωπο υπό τις συνθήκες της ρωσικής επίθεσης στην περιοχή Svatov δεν δίνει επίσης κανένα πλεονέκτημα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Όταν ρωτήθηκε αν η Βρετανία είναι η μόνη χώρα που υποστηρίζει τον Ζελένσκι, ο Ποντολιάκα απαντά καταφατικά. «Οι Βρετανοί συνεργάστηκαν μαζί τους και είναι πιο απλό να τον απομακρύνουν, κατηγορώντας τους Ρώσους», συνοψίζει ο ειδικός.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments