Αρχική Videos «Η Δύση έχει παγκόσμια ευθύνη να συνομιλήσει με τη Μόσχα»

«Η Δύση έχει παγκόσμια ευθύνη να συνομιλήσει με τη Μόσχα»

0

Η Δύση έχει «παγκόσμια ευθύνη» να συνομιλήσει με τη Μόσχα, λέει ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Alexander Schallenberg. Η Αυστρία διατηρεί άτυπη επαφή με τη Ρωσία από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ. Ενώ η Βιέννη έχει υποστηρίξει το καθεστώς κυρώσεων της ΕΕ μέχρι στιγμής, ο διπλωμάτης επέμεινε ότι το μπλοκ δεν μπορεί να αποκόψει τον «μεγαλύτερο γεωπολιτικό γείτονά του».

Σε συνέντευξή του στη Die Welt, ο Schallenberg ρωτήθηκε εάν η Βιέννη διατηρεί «ανεπίσημους διαύλους επικοινωνίας με τη ρωσική κυβέρνηση». Ο αξιωματούχος απάντησε «ναι», προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση των ΗΠΑ κάνει το ίδιο». «Έχουμε μια παγκόσμια ευθύνη», εξήγησε. «Η Ρωσία δεν έχει εξαφανιστεί από τον χάρτη. Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος γεωγραφικός γείτονας της ΕΕ και η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη σε αυτόν τον πλανήτη». Ο Σάλενμπεργκ είπε ότι πιστεύει ότι η Δύση δεν πρέπει να πιέσει το Κίεβο να επιδιώξει κατάπαυση του πυρός και ότι οι Ρώσοι αξιωματούχοι θα πρέπει να διωχθούν για «εγκλήματα πολέμου και έγκλημα επιθετικότητας».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «η Δύση πρέπει να συνεχίσει να μιλά στη Ρωσία και θα πρέπει να χρησιμοποιήσει διεθνή φόρουμ… για να καταστήσει αμβλύτερες τις θέσεις μας στις συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments