Αρχική Αθλητικά νέα Η Ashleigh Barty είναι η νέα «βασίλισσα» του Wimbledon

Η Ashleigh Barty είναι η νέα «βασίλισσα» του Wimbledon [vids]

0
Πηγή: The Guardian
Dodekanisos

Η Ashleigh Barty είναι η νέα πρωταθλήτρια του Wimbledon, καθώς κέρδισε με 2-1 σετ την Karolina Pliskova. Πρώτος τίτλος για την Αυστραλή στο Wimbledon και δεύτερο Grand Slam συνολικά μετά το Roland Garros του 2019.

«Βασίλισσα» στο Wimbledon με ρεκόρ η Αυστραλή

Σε λιγότερο από δύο ώρες η κορυφαία τενίστρια του κόσμου θριάμβευσε με 2-1 σετ επί της Karolina Pliskova (6-3, 6-7 (4), 6-3). Η Barty αναδείχθηκε στην μόλις δεύτερη Αυστραλή που κέρδισε το Wimbledon. 41 χρόνια πριν και συγκεκριμένα το μακρινό 1980, το είχε κατακτήσει η Αυστραλή Evonne Goolagong Cawley. 

Τέταρτος φετινός τίτλος για την Ashleigh Barty

Πρόκειται για τον τέταρτο φετινό τίτλο της Barty. Είχαν προηγηθεί οι κατακτήσεις στο 500άρι της Μελβούρνης, το 1000άρι του Μαϊάμι και το 500άρι στη Στουτγκάρδη. Στο σύνολο η κορυφαία τενίστρια της παγκόσμιας κατάταξης έφτασε τους 12 τίτλους σε 18 τελικούς (12-6). Πλέον η Barty είναι και κάτοχος δύο Grand Slam. 

Από τη Δευτέρα θα φτάσει τους 9.635 βαθμούς αυξάνοντας τη διαφορά της από τη Naomi Osaka, που θα μείνει στο Νο.2 του κόσμου με 7.336 βαθμούς. Στο Νο.7 του κόσμου – έξι θέσεις ψηλότερα από τώρα – θα ανεβεί η φιναλίστ του τουρνουά, Pliskova. Η Τσέχα στον δεύτερο τελικό της σε Major διοργάνωση δεν κατόρθωσε να κερδίσει τον πρώτο της τίτλο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments