“Η ανομία στη Γαλλία έχει εξαπλωθεί, απαιτείται αλλαγή καθεστώτος”

0
Dodekanisos

«Η ανομία στη Γαλλία που τροφοδοτείται από τη μαζική μετανάστευση έχει εξαπλωθεί από τα προάστια των πόλεων στη γαλλική ύπαιθρο και η κυβέρνηση συνεχίζει να αγνοεί την πραγματικότητα», ισχυρίστηκε μέσω πρόσφατης συνέντευξης της η Μαρίν Λεπέν. Η ίδια ανέφερε ως παράδειγμα για την εξάπλωση της αταξίας μεταξύ των μεταναστών αναφέροντας την τραγική περίπτωση του Thomas, ενός πολλά υποσχόμενου παίκτη ράγκμπι που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από μια συμμορία της πόλης.  «Ένα παιδί πέθανε σε συνθήκες που δεν θα έπρεπε ποτέ να υπάρξουν», είπε η Λεπέν. «Αυτή η τραγωδία αντιστοιχεί στην αίσθηση που νιώθουν πολλοί Γάλλοι τώρα: Κανείς δεν είναι ασφαλής πουθενά.
«Ένα νέο όριο έχει ξεπεραστεί. Γινόμαστε μάρτυρες μιας οργανωμένης επίθεσης, που προέρχεται από έναν ορισμένο αριθμό εγκληματικών προαστίων στα οποία υπάρχουν ένοπλες «πολιτοφυλακές» που πραγματοποιούν επιδρομές. Ξέρω τόσους πολλούς δημάρχους μικρών πόλεων που δεν διοργανώνουν πλέον φεστιβάλ χωριών. Ορισμένοι υποφέρουν από λεηλασίες και εξωτερικές ζημιές, οι οποίες βλάπτουν οικονομικά αυτές τις μετριοπαθείς κοινότητες. Άλλοι φοβούνται σοβαρά τις σωματικές επιθέσεις».

Η Λεπέν παρέμεινε σίγουρη ότι το κόμμα της είναι ικανό να εφαρμόσει τη ριζική αλλαγή που χρειάζεται απεγνωσμένα η Γαλλία. Ζήτησε αλλαγή καθεστώτος και μια νέα προσέγγιση. Αν φιλοδοξούμε να κυβερνήσουμε όπως αυτοί που μας κυβέρνησαν για δεκαετίες, τότε ας τους αφήσουμε στη θέση τους!».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments