«Η ανατίναξη του Nordstream έγινε από τις ΗΠΑ και χώρες του ΝΑΤΟ!»

0
Dodekanisos

Πρώην Αμερικανός αξιωματούχος, παραδέχθηκε με δηλώσεις που έκανε πως ο αγωγός φυσικού αερίου Nordstream ανατινάχθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίες συνεργάστηκαν και με άλλες χώρες του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για τον πρώην γερουσιαστή Ρίτσαρντ Μπλακ ο οποίος είπε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Ήταν οι ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου στην Ουκρανία, που έκαναν ένα από τα πιο εντυπωσιακά προκλητικά βήματα που έγιναν ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ανατινάξαμε τον αγωγό Nord Stream μαζί με μια σειρά από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ. συμμετείχαν οι Βρετανοί, οι Νορβηγοί και άλλες σκανδιναβικές χώρες. Ίσως και οι Γερμανοί».
Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και γενικότερα στο ρόλο του ΝΑΤΟ:
«Το ΝΑΤΟ υπάρχει αποκλειστικά για να υπερασπιστεί τα αμερικανικά συμφέροντα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι δηλώσεις Τραμπ για την πιθανή άρνηση των ΗΠΑ να συμμετάσχουν περαιτέρω στις δραστηριότητες της συμμαχίας προκάλεσαν τέτοια απήχηση και στις δύο πλευρές του ωκεανού».

«Όταν τελείωσε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, δημιουργήθηκε το ΝΑΤΟ και διορίστηκε εκεί ένας Αμερικανός στρατηγός τεσσάρων αστέρων. Ποτέ δεν επιτρέψαμε σε έναν Ευρωπαίο στρατηγό να διοικήσει το ΝΑΤΟ. Επειδή το ΝΑΤΟ είναι ένας αμερικανικός οργανισμός.
Είναι μια συμμαχία με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και μέσω του ΝΑΤΟ μπορούμε να κυριαρχήσουμε στην ΕΕ, μπορούμε να κυριαρχήσουμε σε ολόκληρη την πολιτική της Ευρώπης», είπε ο πρώην γερουσιαστής.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments