Αρχική Videos Η ακροδεξιά ξεπερνά το κόμμα του Scholz!

Η ακροδεξιά ξεπερνά το κόμμα του Scholz!

0

Στη Γερμανία, το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) κερδίζει δημοτικότητα, με μια πρόσφατη δημοσκόπηση να το τοποθετεί στη δεύτερη θέση – μπροστά από το SPD του Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς. Μια δημοσκόπηση του YouGov που δημοσιεύθηκε πρόσφατα έδειξε ότι το 20% των Γερμανών ψηφοφόρων θα έδινε την ψήφο του στο ακροδεξιό AfD, καθιστώντας το το δεύτερο ισχυρότερο κόμμα πίσω από το CDU (28%) και μπροστά από το SPD του Scholz (19%). Το AfD  τα τελευταία χρόνια μετατοπίστηκε στη λαϊκιστική δεξιά με επίκεντρο τη μετανάστευση. Από την αρχή του έτους, γνώρισε μια απροσδόκητη αύξηση της δημοτικότητας, ξεπερνώντας τους Πράσινους, και ένα άλλο μέλος του τριμερούς συνασπισμού του Scholz, στα μέσα Απριλίου, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.
Η σημερινή επιτυχία του κόμματος δεν είναι ακόμη καθόλου πρωτοφανής. Το 2017, στις πρώτες ομοσπονδιακές εκλογές μετά τη μεταναστευτική κρίση του 2015, το AfD συγκέντρωσε 12,6% των ψήφων, καθιστώντας το το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο. Επιπλέον, μια εθνική δημοσκόπηση το είδε στη δεύτερη θέση μπροστά από το SPD με ποσοστό 18% το 2018.
«Αυτό με ανησυχεί», είπε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς σχετικά με τη μεγαλύτερη άνοδο των δημοσκοπήσεων του AfD σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό RTL.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments