Αρχική Videos “H τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να απειλήσει τη δημοκρατία!”

“H τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να απειλήσει τη δημοκρατία!”

0

Ο Γερμανός Πρόεδρος Frank-Walter Steinmeier προειδοποίησε ότι η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται απειλή για τη δημοκρατία.  «Ούτε η τεχνητή νοημοσύνη ούτε οι εταιρείες που τη διαχειρίζονται είναι δημοκρατικά εκλεγμένες», δήλωσε ο Σταϊνμάγερ κατά τη διάρκεια πρόσφατης εκδήλωσης στο Βερολίνο, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Οι πολίτες θα πρέπει να είναι καλύτερα εξοπλισμένοι για να ελέγχουν τις απαντήσεις της τεχνητής νοημοσύνης και να αναγνωρίζουν πότε οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης έχουν χειραγωγήσει εικόνες ή κείμενο. Αυτό είναι σημαντικό γιατί η παραπληροφόρηση μπορεί πλέον να δημιουργηθεί και να εξαπλωθεί γρήγορα, προκαλώντας σύγχυση στο κοινό», σημείωσε ο Γερμανός πρόεδρος.

«Ενώ οι φιλελεύθερες δημοκρατίες μπορεί να εντοπίσουν τους πιθανούς κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης, υπάρχουν αυταρχικές δυνάμεις που βλέπουν αυτή την εξέλιξη με διαφορετικό πρίσμα, είπε. «Αυτός είναι ακόμη περισσότερος λόγος για να είμαστε σαφείς στη θέση μας».

Ο Steinmeier κάλεσε τις κοινωνίες να αναπτύξουν νομικά και ηθικά πλαίσια για την παρακολούθηση της τεχνητής νοημοσύνης. «Έχουμε προειδοποιηθεί ότι έρχονται μπροστά μας δυνητικά ανεξέλεγκτοι κίνδυνοι… Και αυτό αξίζει την προσοχή μας». Τα σχόλια του Γερμανού προέδρου έγιναν αφότου ο Sam Altmann, Διευθύνων Σύμβουλος του OpenAI, το οποίο βρίσκεται πίσω από το AI chatbot ChatGPT, παραδέχτηκε τον Μάιο ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τη δημοκρατία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments